Un avion TAROM a fost lovit de fulger. Compania a anunțat ce s-a întâmplat cu pasagerii și cu aeronava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un avion TAROM cu destinația Chișinău a fost nevoit să revină, de urgență, la sol, în noaptea de duminică. Aeronava s-a întors pe aeroportul „Henri Coandă” de unde decolase, după ce a fost lovită de fulger. Tarom a făcut o serie de pecizări.

Aeronavă Tarom, care decolează de pe aeroportul Otopeni FOTO Arhivă
Aeronavă Tarom, care decolează de pe aeroportul Otopeni FOTO Arhivă

UPDATE: Precizările Tarom

„Cursa ROT209 OTP2005 (București/Otopeni- Chișinău) Boeing 737-700 a avut aseară 3 ore și 10 min întârziere din motive tehnice.

La decolare, pe fondul condițiilor meteo, avionul a fost lovit de fulger. În aceste circumstanțe, odată cu informarea primită de la piloți, s-a renunțat la zbor, iar avionul Boeing 737- 82R a revenit la sol, în București, și a fost trimis la inspecție tehnică.

O nouă aeronavă, Boeing 737, în care au fost îmbarcați toți cei 53 de pasageri, a decolat de pe Aeroportul Internațional Otopeni iar cursa a fost efectuată.

Niciun pasager sau membru al echipajului de bord nu a fost afectat. Avionul inițial este acum în proces de verificări tehnice.

În acest context menționam faptul că, în baza utilizării lor esențiale, aeronavele sunt construite cu structură adecvată protecției față de acest tip de incidente iar fulgerele nu le pot afecta la nivel de producere a unor defecțiuni majore care să pună în pericol activitatea de zbor”.

Știrea inițială:

Zborul a avut loc la ora locală 22:10 și era programat ca aeronava să aterizeze în Republica Moldova oră mai târziu, în jurul orei locale 22:15, notează boardingpass.ro. În schimb, după numai opt minute de la decolare, avionul s-a întrors pe aeroportul Otopeni.

Piloții aeronavei, un Boeing 737-800NG au transmis către controlorii de trafic aerian că sunt nevoiți să aterizeze înapoi la București, deoarece avionul ar fi fost lovit de fulger. Cu toate acestea, motivul nu a fost confirmat oficial.

Pasagerii zborului RO209 au fost transportați la Chișinău, în noaptea dintre 24 și 25 martie, cu un alt avion al companiei, în jurul orei 00:30, potrivit informațiilor obținute de sursa citată. Numărul de călători nu este cunoscut.

Zborul TAROM RO 209, din 24 martie FOTO Captură Flightradar24
Zborul TAROM RO 209, din 24 martie FOTO Captură Flightradar24
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite