Accident la ieşirea din Bucureşti. Un cetăţean de origine străină a intrat cu maşina într-un stâlp de electricitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un bărbat a fost implicat într-un accident rutier miercuri dimineaţa FOTO Adevărul
Un bărbat a fost implicat într-un accident rutier miercuri dimineaţa FOTO Adevărul

Un accident rutier s-a produs miercuri dimineaţă în dreptul Drumului Naţional 1 (DN1), la ieşirea din Bucureşti, după ce şoferul unei maşini nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi a intrat într-un stâlp. Acesta a suferit răni uşoare, fiind transportat la Spitalul Elias din Capitală pentru îngrijiri medicale de specialitate.

„Este vorba despre un cetăţean de origine străină, acesta a lovit un stâlp de iluminat, dar rănile au fost uşoare. În maşină, marca Wolswagen, nu se aflau alte persoane. În urma impactului, circulaţia rutieră a fost oprită timp de 15 minute”, a explicat pentru adevarul.ro Andrei Codău, purtător de cuvânt al Poliţiei Rutiere. 

Potrivit acestuia, Poliţia a deschis un dosar, dat fiind faptul că în urma aplicării etilotestului, bărbatul a fost depistat cu o alcoolemie de 0,54 alcool pur în aerul expirat. 

„Important este că nu au existat şi alţi răniţi”, a completat Codău.

Peste 780 de accidente rutiere grave, în 2013

Anul trecut s-au înregistrat 781 de accidente rutiere grave, soldate cu 62 de persoane decedate, în scădere cu 17 faţă de 2012, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Capitalei.

„În această perioadă a fost înregistrat cel mai mic număr al persoanelor decedate din ultimii 10 ani”, a precizat sursa citată.

În accidentele rutiere înregistrate anul trecut au fost rănite grav 760 de persoane, în scădere cu 186 faţă de 2012, alte 102 fiind rănite uşor, faţă de 248 în 2012.

Traversarea neregulamentară, principala cauză a accidentelor rutiere 

Principala cauză de producere a accidentelor rutiere din Capitală rămâne traversarea neregulamentară. „Din această cauză s-au produs 264 (-69) de accidente rutiere grave, soldate cu 28 (-8) de persoane decedate şi 241 (-59) de răniţi grav”, a precizat Poliţia Capitalei.

Neacordarea priorităţii de trecere pietonilor este cea de-a doua cauză de producere a accidentelor rutiere. Anul trecut s-au înregistrat 143 de accidente rutiere cauzate de şoferii care nu au acordat prioritatea de trecere pietonilor, soldate cu 12 morţi şi 136 de răniţi grav.

Cea de-a treia cauză de producere a accidentelor rutiere grave în Capitală este viteza neadaptată la condiţiile de drum, fiind înregistrate 98 de accidente, soldate cu opt morţi şi 103 răniţi grav.

„Primele trei cauze generatoare reprezintă 64,66 la sută din totalul accidentelor cu urmări grave înregistrate în Capitală în anul 2013 şi au înregistrat o diminuare atât a numărului de accidente, cât şi a consecinţelor”, a precizat sursa citată.

Numărul persoanelor care au decedat ca urmare a traversării neregulamentare reprezintă 45,16% din cel al persoanelor decedate în urma accidentelor rutiere.

În ceea ce priveşte vinovăţia, în 56,59% din totalul accidentelor rutiere grave aceasta a aparţinut şoferilor, iar în 36,37 la sută din total, pietonilor.

Pe aceeaşi temă:

Moartea pe şosele „arde” 10,6 miliarde de euro din bugetul statului. Cât costă un mort şi un rănit grav în România

În 2009, 120.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în tragedii rutiere la nivel european. În România, statisticile Poliţiei Rutiere arată că anul trecut 2.042 de oameni au decedat în urma accidentelor, alţi 8.860 fiind răniţi grav. Costurile suportate de statul român pentru un mort, respectiv pentru un rănit grav în tragediile rutiere se ridică, în ambele situaţii, la 130.000 de dolari (98.000 de euro).

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite