A reapărut ursul în Ciolpani. Jandarmii, în alertă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile au transmis un nou mesaj RO-Alert după ce a fost semnalată prezenţa unui urs la Ciolpani, lângă București, în zonă fiind direcționate mai multe echipaje de intervenţie. 

Foto Arhivă
Foto Arhivă

O măsură similară s-a luat și sâmbăta trecută după ce animalul a fost văzut în apropierea Capitalei. „Este vorba despre un pui de urs, luat în evidenta de pădurar, iar ca măsură suplimentara un echipaj Jandarmeriei Ilfov a rămas în zonă pentru a supraveghea. Au fost informate şi autorităţile locale”, a anunţat atunci Jandarmeria Română.

Ovidiu Ionescu, președintele Asociației Generale a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din România, a explicat pentru „Adevărul“ cum ajung urșii în apropiere de Capitală. „Avem o suprapopulație de urși în România, de două ori mai mult decât efectivele optime, și atunci normal că există o presiune care împinge urșii mai tineri, femelele cu puii în locuri care sunt mai puțin propice în mod natural pentru existența ursului. Ei se pot adapta, pot să trăiască foarte bine și în lanul de porumb. Habitatul natural al ursului este pădurea, dar dacă găsește mâncare în coșurile de gunoi și pe terenurile agricole, trăiește foarte bine. În ultimii 20 de ani, arealul ursului s-a extins foarte mult în România, a ajuns în zone în care nu au mai fost niciodată urșii până acum. Din punct de vedere al condițiilor naturale, nu seamănă cu habitatul lor natural, dar e mai ușor de omorât o vacă decât o ciută sau o oaie decât o căprioară pentru că sunt mai ușor de prins. În plus, culturile agricole oferă mai multă mâncare, și atunci populația de urși crește, atunci când nu e otrăvită de oameni“, arată Ovidiu Ionescu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite