Plan de măsuri pentru capturarea ursului văzut pe străzile din Ploiești. Primarul a convocat o echipă de intervenţie

0
Publicat:

Primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, a convocat o echipa de intervenţie care va încerca să captureze exemplarul de urs brun văzut în noaptea de vineri spre sâmbătă pe străzile oraşului, potrivit Agerpres.

Ursul a fost văzut în zona de nord a oraşului, iar autorităţile au avertizat populaţia prin mesaj RO-ALERT.

Sâmbătă, primarul a convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă într-o şedinţă operativă, pentru a stabili un plan de măsuri pentru capturarea exemplarului de urs brun.

„Procedurile de capturare a acestui exemplar de urs se vor derula în conformitate cu prevederile legale în vigoare. În acest sens, Andrei Volosevici a convocat o echipă de intervenţie, care va încerca să captureze exemplarul de urs brun. Pe parcursul acestor acţiuni, municipalitatea ploieşteană beneficiază de sprijin de specialitate din partea Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Prahova şi din partea unui medic veterinar, precum şi de suport direct al reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova, Poliţiei Locale Ploieşti, Poliţiei Municipiului Ploieşti, respectiv Administraţiei Parcului Memorial <<Constantin Stere>>”, se arată într-un comunicat transmis de Primăria Ploieşti.

Potrivit municipalității, autorităţile locale monitorizează permanent această situaţie.

Cei care-l văd sunt rugați să sune la 112

Cetăţenii sunt rugaţi să respecte avertizările şi recomandările transmise în acest caz de către factorii autorizaţi.

Autorităţile solicită cetăţenilor evitarea zonei în care a fost semnalat exemplarul de urs; rămânerea în locuinţe; păstrarea distanţei faţă de animal.

În plus, le cer să nu încerce să fotografieze/filmeze exemplarul de urs sau să-l hrănească.

Cei care sesizează prezenţa ursului trebuie sunt rugați să sune la numărul de urgenţă 112.

Amintim că Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a emis și marți un mesaj RO-ALERT pentru a semnala prezenţa unui urs, atunci în oraşul Azuga. Animalul a fost văzut în zona Spitalului de Ortopedie din staţiune.  

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite