18.000 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 997 pentru conducătorii autovehiculelor înmatriculate în străinătate, vizaţi de raziile poliţiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
997 de sancţiuni contravetionale aplicate soferilor cu autoturisme inmatriculate in strainatate FOTO: Adevarul (arhiva)
997 de sancţiuni contravetionale aplicate soferilor cu autoturisme inmatriculate in strainatate FOTO: Adevarul (arhiva)

Peste 18.459 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 997 au fost aplicate conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state şipeste 1.700 de permise de conducere reţinute şoferilor care puneau în pericol siguranţa traficului rutier, în perioada 3 – 6 octombrie 2020, sub coordonarea Direcţiei Rutiere., potrivit unui comunicat al Poliţiei Române.

Timp de patru zile, între 3 şi 6 octombrie, zilnic, aprozimativ  800 de poliţişti coordonaţi de Direcţia Rutieră, au acţionat, la nivel naţional, pentru creşterea siguranţei rutiere, cu accent pe verificarea modului în care sunt respectate normele rutiere de şoferii autovehiculelor înmatriculate în alte state, fiind verificate 32.568 de autovehicule, dintre care 3.606 înmatriculate în străinătate.

Astfel, pentru neregulile constatate, poliţiştii au fost aplicat 18.459 de sancţiuni contravenţionale, din care 16.986 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Potrivit Poliţiei, din totalul acestora, 997 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state. Şi totodată, la nivel naţional, au fost reţinute 1.765 de permise de conducere, dintre care 82 conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state.

Tot în cadrul acţiunii au mai fost reţinute 629 de certificate de înmatriculare, dintre care 69 de certificate eliberate de autorităţi din alte state, dintre acestea, 31 au fost reţinute pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice şi 38 pentru lipsa asigurării de răspundere civilă auto.

De asemenea, au fost constatate 260 de infracţiuni, dintre care 25 săvârşite de conducătorii autovehiculelor înmatriculate în alte state, se mai menţionează în comunicat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite