13 februarie, ziua sentinţei în dosarul de turnător al lui Felix

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procesul de revizuire a sentinţei prin care Dan Voiculescu a fost declarat definitiv colaborator al Securităţii se apropie de final. Curtea de Apel Bucureşti a intrat, ieri, în pronunţare, sentinţa urmând să fie dată pe 13 februarie.

Dosarul lui Dan Voiculescu a ajuns la această instanţă, anul trecut, în urma depunerii unei plângeri pentru fals în declaraţii împotriva lui Voiculescu. Acesta a fost acuzat că a minţit atunci când în declaraţia dată pe propria răspundere la Parlament a afirmat că nu a fost colaborator al Securităţii.

VERIŞORII TURNAŢI ACUZĂ TERGIVERSĂRILE

Şi la termenul de ieri avocaţii lui Dan Voiculescu au încercat să tergiverseze dosarul, cerând amânarea cauzei pentru ca instanţa să aprobe stenografierea şedinţei. Motivul a fost unul hilar: acela de a se putea consemna remarcile defăimătoare la adresa clientului lor, făcute de Paraschiva şi de Victor Silaghi, verii turnaţi la Securitate de patronul Antenelor.

Procesul s-a putut judeca după ce Parchetul General a trimis dosarul la Curtea de Apel. Victor Silaghi acuză procurorii că au încercat să facă pierdut dosarul, trimis de Curtea Supremă la anchetatori încă din data de 11 iulie 2011. Astfel, în 17 ianuarie 2013, la solicitarea Curţii de Apel de a trimite dosarul, Parchetul General a răspuns că acesta nu s-a aflat niciodată în posesia sa. „Dan Voiculescu cere încontinuu şi i se dă. Umblă cu hârtii pe la televiziune şi ameninţă că merge la CEDO, bagă frica în magistraţi, pe care îi decredibilizează şi îi batjocoreşte”, a declarat Victor Silaghi pentru „Adevărul“.

Dosarul ICA, din nou la Tribunalul Bucureşti

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a trimis, ieri, dosarul lui Dan Voiculescu privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) la Tribunalul Bucureşti, după ce a constatat că Voiculescu nu mai este parlamentar. Procurorii DNA au susţinut în faţa instanţei că modul în care a înţeles Dan Voiculescu să procedeze privind demisiile sale din Parlament, pentru a tergiversa judecarea procesului reprezintă „un abuz de drept“.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite