UPDATE Direcţia pentru Siguranţa Alimentelor: Carne stricată şi probleme de igienă la una dintre cantinele studenţeşti ale Universităţii Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine Arhivă
Imagine Arhivă

Cantina studenţească a Universităţii Bucureşti, de lângă Facultatea de Drept, are probleme sanitare. Aşa transmite Direcţia pentru Siguranţa Alimentelor, în urma sesizării unui student. Concret, inspectorii au confiscat 101 kilograme de piept de pui, ca „urmare a deficienţelor privind schimbarea stării termice“. Mai mult, pentru problema de igienă a spaţiilor şi ustensilelor de lucru a fost acordat un termen de remediere de 30 de zile.

UPDATE Reprezentanţii Universităţii Bucureşti afirmă că sănătatea celor care mânâncă de la cantina situată în proximitatea Facultăţii de Drept nu a fost niciodată pusă în pericol. Mai cu seamă, carnea confiscată de ANSVSA nu respecta normele pentru siguranţa alimentelor pentru că a fost depozitată în congelator, în loc să stea în frigider.

Andrei Nicolae Popa, student în anul II la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, a scris pe pagina sa de Facebook că mai mulţi studenţi de la Facultatea de Drept i-au trimis în ultimele luni fotografii cu mâncare stricată de la cantină: „carne de pui sau porc care aveau o culoare ciudată) sau îmi spuneau că e ciorba acră sau cartofii miros a putregai”.

Studentul explică faptul că a sesizat Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti (DSVSA Bucureşti) “, iar instituţia i-a confirmat problemele semnalate de colegi. Concret, DSVSA spune că Universitatea Bucureşti a fost sancţionată pentru neasigurarea temperaturii corespunzătoare pentru depozitarea şi păstrarea a 101 kg piept de pui dezosat fără piele, dar şi pentru deficienţa de igienă a spaţiilor, utilajelor şi ustensilelor de lucru folosite.

Andrei Nicolae Popa spune că Universitatea din Bucureşti este la a 4-a amendă contravenţională în mai puţin de 3 luni. Toate sancţiunile au fost date pentru încălcări grave ale normelor de igienă, sănătate publică şi siguranţa alimentelor, fapte şi acte de natură a pune în pericol viaţa şi sănătatea studenţilor şi cadrelor universitare”.

Amintim că Universitatea din Bucureşti a mai fost amendată cu 15.000 de lei de către Direcţia de Sănătate Publică, în octombrie 2018, pentru mizeria din cămine. De asemenea, DSP a suspendat activitatea din căminul studenţesc din Fundeni al Universităţii, pe care l-a redeschis apoi pe 18 octombrie după ce inspectorii au “constatat remedierea deficienţelor”.

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite