Un profesor de la Colegiul „Tudor Vianu“ este acuzat de un coleg de breaslă că şi-ar umili elevii. Copiii infirmă. Inspectoratul şcolar verifică informaţiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inspectoratul va face cercetări săptămâna viitoare
Inspectoratul va face cercetări săptămâna viitoare

Inspectoratul Şcolar Bucureşti va trimite săptămâna viitoare Corpul de Control la colegiul „Tudor Vianu” din Capitală, după ce un profesor a povestit pe o reţea de socializare că un coleg de-al său le cere elevilor să se târască în genunchi pentru a le mări notele. Informaţia a apărut pe Facebook şi foarte repede a luat amploare însă povestea este contrazisă atât de profesorii de la Vianu, cât şi de elevi şi de foştii elevi.

Mai exact, Marcel Bartic, profesor de Istorie şi Geografie la şcoala particulară Little London, a scris joi pe Facebook cum că un profesor de matematică de la unul „din cele mai prestigioase licee din Bucureşti, genul cu cifre mari de olimpici”, le-ar fi cerut elevilor care vor să îşi mărească nota să se târască în genunchi până la catedră. 

„Cu ocazia discutării tezei pe semestrul I, evident cu note catastrofale pentru cei mai mulţi dintre copii, domn' profesor adresează tacticos un apel celor "doresc să-şi mărească nota cu un punct, să se târască în genunchi până la el la catedră". Da, aţi citit bine, SĂ SE TÂRASCĂ ÎN GENUNCHI până la el la catedră. În liniştea care s-a lăsat după cugetarea magistrului, unul dintre copii, îngrozit efectiv de perspectiva de a-şi pierde locul la acest liceu pentru care ai lui au făcut sacrificii foarte mari, S-A TÂRÂT ÎN GENUNCHI câţiva metri pentru a-i demonstra subspeciei de om că şi-ar dori acest punct”, scrie acesta în reţeaua de socializare.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a anunţat că va trimite Corpul de Control la unitatea de învăţământ pentru verificări.

„În urma materialelor apărute în presă, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti s-a autosesizat în legătură cu aspectele cu privire la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” privind activitatea unui cadru didactic din punctul de vedere al deontologiei. De luni, la colegiu se va deplasa o comisie de cercetare compusă din inspectori şcolari care va cerceta toate aspectele din materialele din mass media. Vacanţa nu va influenţa desfăşurarea activităţii comisiei de cercetare. Trebuie văzute toate documentele pentru că se vorbeşte şi despre notare”, a declarat pentru „Adevărul” Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti. 

Profesor la Vianu: nu este nimic adevărat

Profesorii şi elevii de la Vianu infirmă însă informaţiile apărute în mediul virtual. De exemplu, un profesor de la liceul Vianu a declarat pentru „Adevărul” că elevul care ar fi fost invitat să se târască în genunchi pentru o notă mai mare ar fi negat aceste informaţii. El a fost chemat în cancelarie, împreună cu părinţii săi, şi a povestit că un coleg a făcut următoarea glumă: „Aşază-te, mă, în genunchi că poate îţi mai dă proful un punct”. Aceeaşi versiune o susţin şi colegii de clasă ai tânărului.

În plus, foşti elevi ai liceului susţin că profesorul Severius Moldoveanu, despre care scrie Marcel Bartic, este un profesor admirat şi iubit. „Deşi dânsul e mai glumeţ, niciodată nu a făcut glume de genul ăsta. Absolut niciodată. În schimb există foarte multă rivalitate între anumiţi profesori”, a mărturisit o fostă elevă a profesorului care acum urmează cursurile unei facultăţi din străinătate.

”Domnul Moldoveanu este un om cu adevărat deosebit, care merită respectat şi apreciat. Este o persoană de la care poţi să înveţi multe, nu numai matematică. Este un profesor care te ajută să te dezvolţi pe toate planurile: moral, social, etc”, a arătat un alt elev al dascălului.

Sunt însă şi elevi care nu îl apreciază pe profesorul de matematică. De exemplu, Luminiţa Macsim, mămica unei eleve din clasa în care un elev ar fi fost umilit să se târască în genunchi, a povestit pentru hotnews.ro că şi-a retras fetiţa de la Vianu tocmai din cauza profesorului de matematică, dar pe de altă parte recunoaşte că elevii „îl iubesc pe Moldoveanu”. 

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite