Un elev din Târgoviște care luase 5,30 la Română, la Evaluarea Naţională, a primit după contestație 9,30

0
Publicat:

Nemulțumit de nota obținută la proba la Limba și literatura română de la Evaluarea Națională 2024, un elev din Târgoviște, județul Dâmbovița, a depus contestație și a fost notat cu 9.30, după ce inițial a avut nota 5.30.

Elevi la examen
Rezultatele finale la examenul de Evaluare Națională 2024 au fost publicate. Foto: Arhivă

Nota școlarului a crescut astfel cu patru puncte. Media elevului Școlii Gimnaziale „Matei Basarab” din Târgoviște este în prezent 9,40, după ce inițial era 7.40, conform Edupedu.ro. 

Un caz asemănător este cel al unui elev de la Şcoala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu” din Focşani, care a obţinut în urma contestaţiei nota 9.75 la proba la Matematică din cadrul Evaluării Naţionale 2024. Inițial, lucrarea elevului a fost notată cu 3.50. 

Elevul în cauză primise la Limba și literatura română 9.55, astfel că media sa generală este acum de 9.65, ceea ce-i permite să intre la un liceu de top.   

Amintim faptul că rezultatele finale la examenul de Evaluare Națională 2024 au fost făcute publice marți, 9 iulie, pe site-ul Ministerului Educației.  Peste 27 de mii de contestații au fost depuse la Limba română, Matematică și Limba maternă, conform datelor Ministerului Educației.  

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite