Senatorii au decis ca transportul şcolar să fie scutit de taxa pentru obţinerea licenţei de transport de persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorii au aprobat scutiri de taxe pentru transportul copiilor la şcoală
Senatorii au aprobat scutiri de taxe pentru transportul copiilor la şcoală

Unităţile administrativ teritoriale şi cele de învăţământ care asigură transportul şcolar cu microbuze sau autobuze proprii vor fi scutite de plata taxelor pentru obţinerea licenţelor obligatorii pentru transportul de persoane, au decis, luni, senatorii.

Parlamentarii au adoptat, în acest sens, o iniţiativă legislativă propusă de parlamentari UDMR care completează OUG 27/2011 privind transporturile rutiere, relatează Mediafax.

Astfel, transportul şcolar, efectuat cu autobuze având inscripţia "transport copii", va reprezenta o excepţie de la aplicarea prevederilor Regulamentului CE privind accesul la ocupaţia de operator de transport.

Iniţiatorii susţin, în expunerea de motive, că transportul şcolar nu reprezintă o activitate producătoare de venituri, ci este una de interes public şi, în consecinţă, este inechitabil ca o asemenea activitate să fie supusă aceloraşi taxe ca şi transportul de persoane cu scop comercial sau contracost.

"Transportarea elevilor este asigurată de şcoli sau de unităţile administrativ teritoriale cu eforturi financiare destul de mari şi cu multe sacrificii. Uneori primarii conduc personal microbuzele. Considerăm că scutirea acestei categorii de a plăti taxă pentru eliberarea licenţelor obligatorii ar însemna un ajutor binevenit", se mai arată în motivaţie.

Proiectul de lege a fost dezbătut de Senat în calitate de primă Cameră sesizată şi urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaţilor.


Pe aceeaşi temă:

Ponta: Abonamentele pentru naveta elevilor, mai scumpe ca la Paris. 500 de şcoli, finalizate cu bani europeni

Vicepremierul Dragnea, despre achiziţia microbuzelor şcolare: suntem la contestaţie, nu ştiu când ajung în şcoli

VIDEO Microbuzele şcolare, în vizorul poliţiştilor: şoferi fără atestate profesionale şi maşini fără ITP sau RCA

Ministerul Educaţiei vrea să ia în leasing 800 de microbuze pentru elevi. Investiţia depăşeşte 30 de milioane de euro

Educație



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite