România strălucește la Olimpiada Internațională „Științele Pământului”: Patru medalii obținute de lotul național la Beijing
0Lotul României a obținut patru medalii, inclusiv una de aur, una de argint și două de bronz, la Olimpiada Internațională „Științele Pământului”, desfășurată între 8 și 16 august la Beijing, China.
Ministerul Educației a anunțat pe Facebook că echipa României, coordonată de Cătălina Șerban, inspector şcolar în cadrul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, și Cristina Pârvu, consilier în cadrul CNPEE, a reușit performanțe remarcabile la Olimpiada Internațională „Științele Pământului”
„În perioada 8-16 august 2024, la Beijing, China, a avut loc Olimpiada Internațională „Științele Pământului”, iar lotul României se va întoarce acasă cu patru medalii.”, se precizează în postarea Ministerului Educației.
Medalia de aur a fost câștigată de Neag Tudor Brendan de la Colegiul Național „Emil Racoviță” Cluj-Napoca. Medalia de argint a fost obținută de Bodor Darius Andrei de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” Ploiești, în timp ce Balcu Antonia Ioana de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Ti.mișoara și Luchian Maria Anemona de la Colegiul Național Iași au câștigat medaliile de bronz.
Ministrul Educației, Ligia Deca, a felicitat public echipa pentru realizări: „Felicitări tuturor! Recunoștință celor ce susțin performanța în educație!”.
Anul trecut, lotul olimpic român a câștigat la Olimpiada Internațională „Științele Pământului” (OIȘP / IESO) un total de șapte medalii de aur, argint și bronz, împreună cu alte distincții, potrivit Edupedu.ro.
Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului (IESO) este un eveniment educațional global destinat elevilor de liceu, organizat anual de Organizația Internațională pentru Educație în Geoștiințe (IGEO). Lansată în 2007 în Daegu, Coreea de Sud, IESO reunește anual peste 200 de participanți din peste 40 de țări, având ca scop îmbunătățirea educației în domeniul geoștiințelor și creșterea conștientizării publicului privind științele pământului. Această competiție internațională este una dintre cele douăsprezece olimpiade internaționale de științe și se remarcă prin promovarea educației și stimularea interesului pentru științele pământului, are un impact semnificativ asupra aplicării studenților la programele de geoștiințe din universitățile de prestigiu din Europa și America, potrivit site-ului organizatorilor.