Reacţia şefei psihologilor şcolari din Sibiu, acuzată că deţine un blog cu conţinut sexual: Nu mai lucrez cu copiii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Sibiu, Mirela Pui, acuzată de bloggerul adevarul.ro Mihai Copăceanu, fost angajat al ei, că deţine un blog cu conţinut sexual, „vulgar şi indecent“, a reacţionat şi susţine că face o distincţie clară între funcţia pe care o deţine la nivelul CJRAE şi blogul personal şi a adăugat că de doi ani nu mai lucrează cu copiii. Nici inspectoratul şcolar nu consideră necesară o anchetă.


Şeful Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Sibiu, Mirela Pui, acuzată luni de blogerul adevarul.ro Mihai Copăceanu, un fost coleg, că deţine un blog cu conţinut sexual, a transmis un comunicat de prsă în care neagă acuzaţiile, relatează Mediafax.

Mai mult, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu au declarat corespondentului Mediafax că au analizat situaţia, dar susţin că este vorba despre viaţa personală şi nu consideră necesar să declanşeze o anchetă în acest sens.

Articole publicistice

În comunicatul de presă transmis de Mirela Pui, aceasta precizează că este specializată în terapia cuplului şi a familiei şi că face o distincţie clară între funcţia pe care o deţine la nivelul CJRAE şi blogul personal.

"Blogul pe care scriu este unul personal şi niciodată nu am amestecat şi nu voi amesteca punctele de vedere personale şi de specialitate clinică cu activitatea de consilier şcolar. Articolele prezentate pe blogul personal sunt scrise sub forma unor răspunsuri deschise la problematicile şi preocupările aduse de pacienţi la cabinetul privat şi nu au nimic în comun cu activităţile raportate la elevi", a afirmat Mirela Pui, potrivit Mediafax.

În plus, ea a spus că "articolele au un caracter publicistic, asemeni abordărilor pe care şi alţi specialişti în domeniul psiho-sexologiei, cu statut de profesor universitar, le au în presa din România", ferindu-se să dea exemple.

Polemici şi răzbunări

În plus, pe blogul personal, Mirela Pui a postat, marţi, un articol intitulat "Punct de vedere", în care a precizat că de doi ani a întrerupt activitatea directă cu copiii, de când deţine funcţia respectivă, fiind supllinită de alţi doi colegi, printre care şi Mihai Copăceanu.

"Nu doresc să intru în polemică directă cu fostul angajat al instituţiei pe care o conduc, dar, dacă va fi nevoie, voi putea dovedi cu acte motivele pentru care şi-a încetat activitatea de angajat, fapt care explică gestul său de răzbunare personală. Dacă va fi nevoie, voi recurge la o acţiune în instanţă", a scris Mirela Pui pe blog.

Ea a menţionat că nu i se pare "corectă" atitudinea fostului angajat care defăimează instituţia unde a lucrat şi managerul acesteia, în scopul unei "răzbunări personale".

Model sau nu pentru elevi?

Într-un articol postat luni pe blogul său de pe adevarul.ro, psihologul Mihai Copăceanu a prezentat mai multe articole de pe blogul Mirelei Pui legate de sexualitate şi le-a pus în balanţă cu funcţia publică, de şefă a psihologilor şcolari din Sibiu şi de consilier şcolar.

„În final, ce model şi ce asistenţă psihologică oferă elevilor? 

Căci nu e vorba de un singur articol incidental scris în trecutul îndepărtat, sunt articole publicate recent (inclusiv în august) şi sunt zeci. Nu este un articol de specialitate, femeia n-are nicio specializare în acest sens. Şi chiar dacă ar fi vreun articol de specialitate pe un site dedicat exclusiv sexologiei, nu se scrie în aşa manieră pe blog. Mi-e groază de reacţia colegilor şi subalternilor domniei sale. Ce cred ? Mi-e ruşine mie de reacţia părinţiilor, educatoriilor, profesoriilor şi învăţătoriilor când vor citi zeci de pagini de fantasme erotice?

Şi mai mult mă întreb care sunt măsurile pe care Inspectoratul Şcolar, Colegiul Psihologilor din România şi Ministerul Educaţiei le vor lua acum? Sau chiar nu ne pasă!? Chiar putem permite orice, orice bătaie de joc, chiar ajunge oricine director, chiar nu sunt alţi psihologi competenţi şi merituoşi şi chiar nu ne pasă de ce se întâmplă în această ţară ?!”, a scris Copăceanu pe blogul său.

Pe aceeaşi temă:

Directoarea psihologilor şcolari dă lecţii publice vulgare despre sex!

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite