Petiţie pentru susţinerea lui Liviu Pop în funcţia de ministru al Educaţiei: „A făcut câteva greşeli de exprimare, dar a schimbat în bine sistemul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O petiţie pentru susţinerea lui Liviu Pop în funcţia de ministru al Educaţiei a fost iniţiată în spaţiul online. Iniţiatorul acesteia afirmă că poate oficialul „a utilizat regionalisme fonetice cu sonorităţi buclucaşe", dar a „demarat schimbarea în bine a sistemului preuniversitar". Prima semnătură îi aparţine Ralucăi Andrada Simu, consilier parlamentar la cabinetul de senator al lui Liviu Pop.

„Liviu Marian Pop trebuie să rămână ministrul Educaţiei Naţionale pentru că este persoana care a abordat coerent şi unitar toate problemele şi lacunele educaţiei preuniversitare. Când într-un sistem lucrurile se schimbă în bine, nu înlocuieşti autorul schimbării! Poate că ministrul Liviu Marian Pop nu a fost nici cel mai bun PR-ist din Guvern şi cert a utilizat regionalisme fonetice cu sonorităţi buclucaşe, ba a făcut şi câteva greşeli de exprimare, dar atunci când a fost numit Ministru al Educaţiei, Pop nu a fost selectat nici pe competenţe oratorice, nici pe competenţe de bun purtător de cuvant, ci pe competenţe reale, probate de o carieră de-o viaţă în învăţământul preuniversitar", se arată în textul petiţiei.

Iniţiatorul acesteia precizează că Liviu Pop este primul ministru al Educaţiei care cunoaşte această parte a sistemului românesc de educaţie şi că el „a demarat schimbarea în bine a sistemului preuniversitar, eliminând prin reformă structurile de tip caracatiţă şi punând stavile serioase hoţiei, imposturii şi birocraţiei".

"Mafia manualelor, a auxiliarelor şi a rechizitelor aferente a fost practic demontată prin Proiectul Editurii Didactice şi Pedagogice S.A., ca instituţie de interes naţional. Sistemul, fiind astăzi în primejdie de moarte, cere vocal înlocuirea ministrului Educaţiei. Şi, de multe ori din păcate, o face prin gura unor dascăli numiţi generic „antrenori de genii”. Or acei profesori au privilegiul de a lucra cu o elită de 1-2% dintre copiii României, copii pentru care oricând vor putea fi procurate materiale didactice aparte, fără însă a mai îmbogăţi caracatiţa editurilor căpuşă", se mai arată în textul petiţiei.

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite