Pavel Năstase: Şcolile doctorale nu vor mai fi evaluate în acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şcolile doctorale din cadrul universităţilor nu vor mai fi evaluate în acest an, a anunţat, vineri, la Europa FM, ministrul Educaţiei, Pavel Năstase. Anul trecut, fostul ministru Mircea Dumitru anunţa evaluarea tuturor şcolilor doctorale, după ce mai mulţi politicieni, între care Victor Ponta şi Petre Tobă, au fost acuzaţi că au plagiat.

Pavel Năstase a spus că planul fostului ministru ca şcolile doctorale să fie evaluate de experţi internaţionali nu mai este de actualitate pentru moment. El se va întâlni săptămâna viitoare cu şefii universităţilor pentru a discuta despre calitatea studiilor doctorale.

Pe de altă parte, ministrul Educaţiei a fost întrebat despre situaţia profesională a premierului Sorin Grindeanu. 

Potrivit Press One, Sorin Grindeanu a ajuns în anul 2000 asistent universitar precizând în dosarul de concurs că lucrează la trei cărţi. "La acel moment, el a menţionat în dosarul de concurs trei cărţi proprii aflate în curs de publicare, printre care şi Integrala "Lebesgue-Radon în raport cu o măsură complexă", care însă nu se regăseşte nicăieri.

El a spus că trebuie întrebat la Universitatea de Vest şi că, dacă o carte este publicată, ea trebuie să existe la Biblioteca Naţională.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite