Patru tentative de fraudă la simularea Evaluării Naţionale. Aproape 13.000 de elevi absenți

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar 164.009 elevi dintre cei peste 177.000 înscrişi în clasa a VIII-a la începutul anului şcolar au fost prezenţi luni la proba scrisă de Limba şi literatura română din cadrul simulării Evaluării Naţionale, potrivit Ministerului Educaţiei.

Ebvaluare Naționala. FOTO Arhivă
Ebvaluare Naționala. FOTO Arhivă

Patru elevi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă, se arată într-un comunicat transmis Agerpres de către minister.

Potrivit informaţiilor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene (ora de referinţă - 13,00), au fost prezenţi 164.009 elevi din cei peste 177.000 de elevi înscrişi în clasa a VIII-a la începutul anului şcolar curent. În urma unor tentative de fraudă au fost eliminaţi patru elevi", precizează sursa citată.

Marţi, simularea Evaluării Naţionale va continua cu proba scrisă la Matematică, urmând să se încheie miercuri cu proba scrisă de limba şi literatura maternă.

Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor şi a competenţelor asociate acestora, conform programelor aprobate de Ministerul Educaţiei.

Baremele și subiectele de la simularea Evaluării Naţionale se publică în fiecare zi de examen, la ora 15.00.

Când se publică și cum vor fi analizate rezultatele

Rezultatele sunt așteptate pe 29 martie şi vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte, scopul fiind îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

În ce condiții notele de la simulare pot ajunge în catalog

Notele obţinute nu se trec în catalog decât prin excepţie: la solicitarea scrisă a elevului, aceste note pot fi trecute în catalog.

Simulările sunt organizate pentru familiarizarea elevilor cu rigorile unei examen real şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevi la finalul studiilor gimnaziale/ liceale.

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite