Până în ce dată pot merge fizic la şcoală  elevii din localităţie unde incidenţa a depăşit 6 la mie. E valabil doar pentru simulările examenelor naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Mediafax
Imagine: Mediafax

Elevii şcolilor din localităţile unde incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 este mai mare de 6 la o mie de locuitori vor putea susţine cu prezenţă fizică simulările examenelor naţionale după încetarea măsurilor de carantinare, dar nu mai târziu de 15 mai. Totodată, unităţile de învăţământ pot decide ca, în zilele în care au loc simulări ale examenelor naţionale, cursurile celorlalte clase să se desfăşoare online.

„Având în vedere recentele evoluţii epidemiologice, pentru a asigura pregătirea nediscriminatorie în vederea susţinerii examenelor naţionale (determinante pentru viitorul tinerilor), Ministerul Educaţiei completează Ordinul 3449/2021 privind organizarea simulării evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi a simulării probelor scrise ale examenului naţional de bacalaureat, în anul şcolar 2020-2021", a anunţat, vineri, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Astfel, elevii înmatriculaţi în unităţile de învăţământ din localităţile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a depăşit nivelul de 6/1.000 de locuitori vor putea susţine simulări ale examenelor naţionale, cu prezenţă fizică, după încetarea măsurilor de carantinare, conform unui calendar aprobat de inspectoratele şcolare, dar nu mai târziu de 15 mai 2021. În această situaţie, subiectele vor fi elaborate la nivelul inspectoratelor şcolare.

„De asemenea, pentru asigurarea protecţiei sanitare, unităţile de învăţământ vor putea decide, în funcţie de infrastructură, ca, în zilele în care se organizează simulări ale examenelor naţionale, activitatea celorlalte clase să se desfăşoare online, indiferent de scenariul de organizare şi desfăşurare a cursurilor valabil în zilele respective. Ordinul de Ministru se va publica în cursul zilei de azi în Monitorul Oficial", a adăugat Cîmpeanu.

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite