Mircea Miclea este sceptic în privinţa banilor de reformă

0
0
Mircea Miclea, fost ministru al Educaţiei
Mircea Miclea, fost ministru al Educaţiei

Prezent la videochatul „Adevărul“, fostul ministru al Educaţiei, Mircea Miclea, a declarat că în principiu o lege precum cea a educaţiei este bine să fie dezbătută şi adoptată de Parlament.

El a adăugat că nu are nicio certitudine în privinţa resurselor financiare pe care le presupune realizarea reformei în învăţământ. „Speranţa este că bugetele viitoare vor fi analizate de Uniunea Europeană. Dacă bugetele nu corespund atunci ele vor fi respinse pentru că anumite standarde europene vor trebui implementate şi în România", a spus Miclea.

Evaluare cu o probă transdisciplinară

În opinia acestuia, Legea Educaţiei va fi adoptată până la sfârşitul lunii octombrie. În varianta susţinută de Guvern, elevii vor fi evaluaţi mult mai des, susţine fostul ministru. La finalul celor 10 clase se face o testare naţională. „Pe baza acestor rezultate vom avea o evaluare a competenţelor elevilor", a precizat Mircea Miclea.

Evaluarea naţională va avea loc la o singură probă care va cuprinde întrebări din mai multe discipline. Mircea Miclea a mai spus că părinţii vor avea posibilitatea să se implice în conducerea unităţilor şcolare în care învaţă copiii lor.

„Se poate impune un criteriu pe baza căruia părinţii să-şi aleagă reprezentanţii în consiliul de administraţie", a spus fostul ministru.
El a mai precizat că profesorii care nu predau corespunzător elevilor nu vor mai fi votaţi în consiliile de administraţie. 

Educație


Ultimele știri
Cele mai citite