Ministrul Educaţiei cere ca la unele materii elevii să nu se mai primească note. Pricopie: ”Copiii trebuie să vină de plăcere la şcoală”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Educaţiei nu a precizat la ce materii s-ar putea renunţa la note   FOTO: Arhiva Adevărul
Ministrul Educaţiei nu a precizat la ce materii s-ar putea renunţa la note   FOTO: Arhiva Adevărul

Elevii ar putea să nu mai primească note la unele materii, a anunţat, joi, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie. Acesta consideră că dacă ar exista materii la care nu ar primi note elevii ar veni cu mai multă plăcere la şcoală.

"Am început să discut cu profesorii şi în minister despre posibilitatea ca la anumite discipline să nu se dea note", a spus Pricopie în contextul în care unii profesori consideră că notele sunt “un instrument de impunere a autorităţii”.

Ministrul a povestit cum unele cadre didactice nu sunt de acord cu această idee. “Profesorii mi-au spus că îşi pierd astfel autoritatea, dar eu cred că un copil trebuie să vină la şcoală din plăcere”, a explicat Pricopie, care nu a precizat despre ce materii este vorba, în cazul în care ideea sa va fi aplicată.

Referitor la analiza violenţei în şcoli a Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucureşti, Pricopie  a spus că toţi cei implicaţi în sistemul de învăţământ, de la profesori, inspectori până la părinţi trebuie să ia măsuri împreună şi să-i monitorizeze mai bine pe elevi pentru a putea preveni astfel de situaţii.

“Am făcut o monitorizare strictă la ceea ce se întâmplă în şcoli, săptămânal având videoconferinţe cu inspectorii generali. Măsurile trebuie luate în şcoli, în inspectorate, dar împreună cu părinţii. De asemenea,  este necesară o echipă de cercetători, care să analizeze documentele privind violenţa în şcoli", a spus ministrul Educaţiei.

Pricopie a mai adăugat că Ministerul Educţiaie are deja un proiect pentru violenţa în şcoli, care va urma două trasee: o analiză făcută de cercetători şi una interinstituţională. Ministrul a dat asigurări că după aceea se va pune în dezbatere publică metodologia pentru prevenirea violenţei în şcoli.

Raport ISMB: Violenţa în şcoli este în creştere

Numărul cazurilor de violenţă în şcoli a crescut în Bucureşti, de la 147 de incidente anul trecut la 175 înregistrate doar până la mijlocul lunii februarie 2013 la nivelul Capitalei. Majoritatea sunt infracţiuni, adică bătăi şi furturi, potrivit unui raport asupra violenţei în şcoli realizat de ISMB.

"Dacă anul trecut (2011-2012) am avut 147 de incidente de violenţă în şcoli, dintre care 135 au fost infracţiuni, anul acesta, până pe 16 februarie, au fost 175 de incidente, dintre care 155 au fost infracţiuni. Majoritatea incidentelor s-au produs în interiorul unităţilor de învăţământ. Atât anul trecut, cât şi anul acesta, predomină loviturile - 99 în 2011-2012 şi 96 anul acesta, până în februarie", a explicat Inspectorul General al Municipiului Bucureşti, Constantin Trăistaru.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite