Ministerul Educaţiei premiază cei mai buni elevi oratori, la ”Tinerii dezbat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Ţigănaş a făcut parte din echipa de elevi care a câştigat Turneul Naţional al Campionilor în Dezbateri, organizat la începutul lunii decembrie 2012     FOTO: Marian Iliescu/Adevărul
Radu Ţigănaş a făcut parte din echipa de elevi care a câştigat Turneul Naţional al Campionilor în Dezbateri, organizat la începutul lunii decembrie 2012     FOTO: Marian Iliescu/Adevărul

Ministerul Educaţiei Naţionale a lansat cea de-a IV-a ediţie a Concursului Naţional ”Tinerii dezbat”, care va începe în 27 aprilie cu etapa regională. Toate şcolile din ţară se pot înscrie în competiţie, până pe 14 martie 2013.

Şcolile care vor să participe la competiţia naţională ”Tinerii dezbat”, organizată pentru al patrulea an de Ministerul Educaţiei, au timp până pe 14 martie 2013 să se înscrie, completând formularul postat pe site-ul ministerului.

”<Tinerii dezbat> este un campionat naţional de dezbateri educaţionale care contribuie la formarea, dezvoltarea şi exersarea competenţelor de comunicare şi a atitudinilor social-civice democratice, necesare tinerei generaţii pentru participarea activă la viaţa socială”, susţin reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

Calendarul competiţiei

Etapa judeţeană va avea loc în perioada 15-19 martie 2013, când vor fi selectate şcolile care vor merge la nivelul următor.

Etapa regională se va desfăşura în perioada 27-28 aprilie 2013, iar etapa naţională se va desfăşura la Ploieşti, în perioada 7-9 iunie 2013, potrivit calendarului oficial. 

Calendarul Concursului National Tinerii Dezbat Editia 2013.PDF by

Concursul Naţional „Tinerii dezbat” are drept scop conştientizarea de către tineri a valorilor cetăţeniei democratice prin înţelegerea informată a realităţilor sociale, dezbaterea argumentată şi exersarea atitudinii tolerante şi deschise faţă de diferenţele sociale, etnice, economice, de sănătate, gen, etc, care pot constitui bariere în comunicare, potrivit Ministerului Educaţiei.

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite