MASTER 2014 Aproape 100 de masterate noi şi 52 eliminate în anul universitar viitor. Lista programelor acreditate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Programele de masterat în domeniul IT rămân cele mai atractive  FOTO: Adevărul
Programele de masterat în domeniul IT rămân cele mai atractive  FOTO: Adevărul

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, o hotărâre privind programele de studii de master şi locurile pe care le pot scoate la concurs în anul universitar 2014 - 2015. Au fost avizate 98 de programe noi de master, majoritatea în domenii deja existente, însă alte 52 de programe au fost eliminate, potrivit Ministerului Educaţiei.

Executivul a adoptat, în şedinţa de miercuri, o nouă Hotărâre de Guvern privind domeniile de studii universitare de master acreditate, programele de studii şi numărul maxim de studenţi ce pot fi şcolarizaţi în anul universitar 2014 - 2015, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei.

Aceasta actualizează HG-ul din 2013, prin includerea domeniilor şi programelor de studii universitare de master evaluate de ARACIS în perioada care a trecut, programe care pot fi incluse în oferta pentru anul universitar 2014-2015.

98 de mastere noi, doar 5% premiere în România

Actul normativ conţine 98 de programe de studii universitare de master noi, 95% dintre acestea fiind încadrate în domenii de studii universitare de master deja existente în structura instituţiilor de învăţământ superior, atât de stat cât şi private.

Alte 52 de programe de studii universitare de master au fost eliminate din structura instituţiilor de învăţământ superior, la solicitarea instituţiilor de învăţământ superior, ca urmare a restructurării ofertei de şcolarizare, se mai arată în comunicatul oficial.

Anexa 1_master_stat

Anexa 2_master_privat

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite