Liviu Pop, ministrul Educaţiei, ia în calcul înscrierea online la liceu, începând de anul viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Pop, ministrul Educaţiei, ia în calcul introducerea înscrierii online pentru candidaţii din provincie
Liviu Pop, ministrul Educaţiei, ia în calcul introducerea înscrierii online pentru candidaţii din provincie

Liviu Pop, noul ministru al Educaţiei a declarat, miercuri, că ia în considerare introducerea înscrierii online la liceu pentru candidaţii din provincie. Propunerea vine după ce, la Şcoala „Sfinţii Voievozi” din Capitală, unde, elevii din provincie pot depune opţiunile pentru liceele din Bucureşti, sute de elevi şi părinţi au format zilele acestea cozi interminabile pentru a completa fişele de înscriere.

„Ceea ce se întâmplă zilele acestea la o şcoală din Bucureşti, în care elevii şi părinţii fac sute de kilometri pentru a se înscrie la un liceu în Capitală, este un lucru inuman, din punctul meu de vedere şi alături de colegii mei din minister, de inspectorii şcolari şi toţi colegii din inspectorate trebuie să regândim metodologia de admitere în liceu, în sensul în care să nu alerge persoanele cu dosarele, să alerge hârtiile pentru că suntem în perioada de alfabetizare digitală, dacă o pot numi aşa, şi cred că trebuie să găsim instrumentele electronice în aşa fel încât să uşurăm viaţa fiecărui cetăţean”, a declarat Liviu Pop, ministrul Educaţiei Naţionale.

Acesta a mai explicat că cea mai bună varianată pentru rezolvarea problemei ar fi ca elevii să îşi trimită online documentele de înscriere.

„Nu văd o problemă, astăzi, ca la o şcoală dintr-o comună, elevii, care au absolvit clasa a VIII-a să nu stea cu dirigintele şi cu părintele şi să completeze o fişă de înscriere la un liceu din Capitală sau alt judeţ. De ce este nevoie să vină cu dosarul la înscrieri şi toate celelalte? Simplificăm procedura. Documentele să le completeze la şcoala de la care provine, să fie prelucrate prin centrul judeţean şi să ajungă direct la centrul Bucureşti pentru a fi procesate aici. Este o procedură în cadrul metodologiei. Încercăm să simplificăm procedurile pentru a nu alerga cetăţenii, să alergăm hârtiile”, a a afirmat Liviu Pop.

Şcoala Sfinţii Voievozi din Capitală este singura unde se pot depune opţiunile pentru licee din Bucureşti, în cazul elevilor din afara oraşului. Ieri au fost completate circa 600 de formulare.

Opţiunile pentru licee din Bucureşti mai pot fi făcute până joi.

Educație



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite