Liceenii stau cel puţin 3 ore pe zi în mediul online. Facebook este în topul preferinţelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liceeni. Foto: Şcoala de valori
Liceeni. Foto: Şcoala de valori

Liceenii petrec peste 3 ore în mediul on-line, utilizând reţelele de socializare şi vizionând filme, seriale sau documentare. Aproximativ jumătate dintre aceştia utilizează internetul pentru a consulta materiale folositoare în procesul educaţional, arată o cercetare sociologică.

Şcoala de Valori şi Departamentul de Sociologie din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice, SNSPA, au realizat două cercetări sociologice în rândul elevilor de liceu cu scopul de a identifica modul în care  arată înteracţiunea acestora cu internetul, dar mai ales ce activităţi întreprind în  timpul liber sau cât timp petrec în ”social media”.

Astfel, potrivit rezultatelor, liceenii din România stau cel puţin trei ore în mediul on-line, iar cea mai mare parte a acestora utilizează reţele de socializare, îndeosebi Facebook, pentru a ţine legătura cu prietenii, a urmări diverse pagini şi a se menţine la curent cu evenimentele care au loc în proximitatea lor. 

„Aceştia petrec peste 3 ore în mediul online utilizând reţelele de socializare şi vizionând filme, seriale sau documentare. Totuşi, aproximativ jumătate dintre aceştia utilizează internetul pentru a consulta materiale folositoare în procesul educaţional. Resursa online folosită de către cei mai mulţi adolescenţi din România în scopul îndeplinirii sarcinilor şcolare este reprezentată de site-ul Wikipedia. Aceasta este urmată, la o distanţă semnificativă, de către site-urile specializate unde pot fi găsite referate şcolare, YouTube şi bibliotecile online”, arată un comunicat al organizaţiei „Şcoala de Valori”.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite