ISMB: Directorul Şcolii „I. G. Duca” din Capitală a fost eliberat din funcţie, la cerere, după incidentul de la ora de sport

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul Şcolii „I. G. Duca” din Capitală, Petre Craşoveanu, a fost eliberat din funcţie, la cerere, după ce o elevă de clasa a VII-a a ajuns la spital, lovită la cap în timpul orei de sport, care se ţinea e ceva vreme pe holul şcolii. Tatăl elevei spune că aceasta încă are ameţeli în urma căzăturii şi urmează să mai facă investigaţii medicale la un neurolog.

„În urma prezentării raportului realizat de către o echipă a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, privind incidentul de la Şcoală Gimnazială 'I. G. Duca', sector 5, în cadrul Consiliului de Administraţie al ISMB, întrunit în data de 5 decembrie, directorul unităţii de învăţământ a fost eliberat din funcţie, la cerere", se precizează într-un comunicat remis vineri, de ISMB.

Raportul a fost înaintat Şcolii "I. G. Duca", pentru a fi luate măsurile legale ce se impun referitor la responsabilitatea profesorului de educaţie fizică în producerea acestui incident.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al ISMB, Marian Banu, a declarat că ISMB nu a primit de la Şcoala "I. G. Duca" nicio cerere pentru transformarea sălii de sport în sală pentru clasa pregătitoare. 

"Urmează o cercetare la nivelul şcolii de către o comisie, în baza raportului ISMB", a spus inspectorul Marian Banu, care a adăugat că nu poate dezvălui detalii din raport, adică cine este considerat vinovat pentru incident.

Între timp, fata accidentată la ora de sport, Catinca Fulger, are în continuare emeţeli, a precizat tatăl acestei pentru "Adevărul". "Sâmbătă o ducem la un consult, la un neurolog care să-i facă investigaţii mai amănunţite", a spus acesta. În ceea ce îl priveşte pe director, Fulger spune că acesta i-a întrebat tot timpul de starea Catincăi, fiind foarte amabil cu ei.

ISMB: Nu s-ar fi aprobat ora de sport pe hol

"Nu s-a solicitat aprobare pentru transformarea sălii de sport în sală de clasă. Şi dacă s-ar fi cerut aşa ceva, nu s-ar fi aprobat", a spus Banu.

ISMB a început miercuri verificările la Şcoala "I. G. Duca" din Bucureşti, după ce o elevă de 13 ani s-a lovit la cap, marţi, în timpul orei de sport care se desfăşura pe hol, într-un spaţiu improvizat.

Eleva Catinca Fulger a fost transportată atunci la spital, unde s-a constatat că nu are leziuni cerebrale, însă a fost ţinută sub supraveghere medicală. Părinţii au decis ulterior să o retragă pe fată de la orele de educaţie fizică.

Ora de sport se desfăşura pe hol, întrucât sala destinată acestei discipline, o fostă sală de curs, fusese transformată în spaţiu pentru orele clasei pregătitoare.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite