GALERIE FOTO Cum arată clasele pregătitoare din şcolile Capitalei. Lista instituţiilor unde pot fi înscrişi copiii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii bucureşteni care vor să vadă cum arată sălile în care vor învăţa copiii care intră la toamnă în clasa pregătitoare au la dispoziţie galerii foto din şcolile din fiecare sector, publicate pe site-ul Inspectoratului Şcolar al Capitalei. În total, peste 10.000 de copii vor merge în clasa zero anul acesta, în Bucureşti.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) au publicat pe site o secţiune dedicată clasei pregătitoare, unde şcolile din toate cele şase sectoare au postat galerii foto cu sălile unde vor organiza clasa pregătitoare în toamnă.

Cele mai multe instituţii care au astfel de clase şi au publicat poze sunt în sectoarele 3 şi 5, iar cele mai puţine, două, sunt în sectorul 4.

Astfel de fotografii urmează să fie publicate de toate inspectoratele judeţene, cu toate clasele pregătitoare organizate în şcolile din ţară, la solicitarea Ministerului Educaţiei, pentru a le arăta părinţilor cum sunt amenajate aceste clase.

În total, la nivelul Capitalei, în jur de 10.200 de copii ar avea vârsta de intrare la clasa pregătitoare în anul şcolar 2013-2014, adică în toamnă, a declarat pentru adevarul.ro şeful ISMB, inspectorul general Constantin Trăistaru.

Şcolile unde există clasă pregătitoare

Pe acelaşi site, ISMB a mai publicat şi lista şcolilor unde sunt amenajate clase pregătitoare, cu adresele acestora, astfel încât părinţii să poată afla exact care sunt instituţiile de circumscripţie unde ar avea automat loc pentru copii.

Circumscriptii_pregatitoare_Bucuresti

Tot acolo, părinţii pot consulta şi procedura de înscriere a copiilor la clasa pregătitoare de anul acesta, pusă în dezbatere publică de Ministerul Educaţiei sâmbătă seara.

Cum se fac înscrierile la pregătitoare anul acesta

Copiii de 6 ani pot fi înscrişi la clasa pregătitoare, anul acesta, în două etape, iar părinţii pot opta pentru grădiniţă sau şcoală, dar şi pentru o unitate de învăţământ în afara circumscripţiei, prioritate având însă copiii din proximitatea şcolii, potrivit noii metodologii.

Astfel, conform oficialilor de la Educaţie, pe 2 aprilie se dă startul la înscrierile la clasa pregătitoare şi clasa I urmând ca afişarea listelor finale să se facă pe 24 mai. În prima etapă, părinţii îşi vor putea înscrie copiii la unităţile de circumscripţie, dar şi la alte şcoli sau grădiniţe, iar în etapa a doua vor avea prioritate copiii care nu au fost repartizaţi şi care vor putea fi înscrişi numai la şcolile unde rămân locuri libere.

24 mai, ziua afişării listelor finale

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, estimează că „95% din copii vor fi repartizaţi după prima etapă. Cei care nu vor găsi un loc, pentru că refuză unitatea şcolară de circumscripţie, intră în etapa a II-a, care va avea loc în perioada 8-17 mai. Procedurile sunt simplificate, iar opţiunile părinţilor maximizate. Se poate folosi inclusiv platforma online de înscriere, dacă părinţii doresc acest lucru“. 

„Toţi copiii ai căror părinţi solicită înscrierea în clasa pregătitoare, la şcoala de circumscripţie, vor fi înmatriculaţi la unitatea de învăţământ solicitată. Pe locurile libere se înscriu şi, ulterior, se înmatriculează, copiii care provin din alte circumscripţii şcolare, inclusiv din alte localităţi, în conformitate cu solicitările părinţilor“, se arată în metodologie.

Pe 24 mai vor fi afişate, la fiecare unitate de învăţământ, listele finale cu copiii înscrişi la pregătitoare.

Conform ministrului Educaţiei, între 30 martie şi 7 aprilie, părinţii pot vizita unităţile de învăţământ unde se desfăşoară clasa pregătitoare de la anul, în cadrul evenimentului „Ziua porţilor deschise“.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite