FSLI, de Ziua învăţătorului: Probabil că această zi va trece neobservată în rândul clasei politice, care a dat dovadă doar de indiferenţă faţă de dascăli

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Inquam Photos / Marius Dumbrăveanu
Foto Inquam Photos / Marius Dumbrăveanu

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ Simion Hăncescu afirmă, în mesajul de Ziua învăţătorului, că această zi va trece neobservată în rândul clasei politice, care a dat dovadă doar de indiferenţă faţă de aceşti profesionişti, cum de altfel o face în raport cu întreg sistemul de învăţământ.

”Ziua Învăţătorului ar trebui să fie ştirea principală din jurnalele tv sau titlul din prima pagină a ziarelor de astăzi, pentru că fiecare dintre noi avem multe să le datorăm şi să le mulţumim pentru că astăzi am ajuns oamenii care suntem şi datorită lor. Probabil că această zi va trece neobservată şi în rândul clasei politice, care a dat dovadă doar de indiferenţă faţă de aceşti profesionişti, cum de altfel o face în raport cu întreg sistemul de învăţământ. Ar trebui să ne gândim cu toţii cel puţin la eforturile pe care le fac aceşti oameni speciali pentru a-şi îndeplini vocaţia: unii dintre ei au ales localităţi izolate doar pentru a duce dragostea de carte unor copii, alţii au avut grijă să le ofere hăinuţe copiilor nevoiaşi pentru a-i ajuta să meargă la şcoală, iar cei mai mulţi dintre ei vin de acasă cu materiale didactice, cărţi şi jucării pentru a le oferi elevilor cât mai mult sprijin în educaţie şi pentru a compensa lipsa de interes a guvernanţilor care nu fac niciun efort în a asigura cele necesare unei educaţii de calitate”, afirmă Hăncescu în mesajul său.

El precizează că în sistemul de învăţământ românesc sunt peste 80 de mii de educatoare şi învăţători. 

”Învăţătorul nu este doar un om al şcolii, este un simbol al educaţiei, demn de a fi preţuit de fiecare elev de-al său! Sunt convins că niciunul dintre noi nu a uitat cât de grea i-a fost despărţirea din ultima zi de clasa a IV-a, de "Doamna învăţătoare" sau "Domnul învăţător". La mulţi ani, dragi colegi!”, conchide Hăncescu.

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite