Elevii din Constanţa au achiziţionat primele 2.000 de kituri cu materiale sanitare pentru copiii din medii dezavantajate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii care s-au reîntors la şcoală trebuie să respecte regulile sanitare
Elevii care s-au reîntors la şcoală trebuie să respecte regulile sanitare

Consiliul Judeţean al Elevilor Constanţa a reuşit prin campania „Safety kits pentru educaţie“ să ajute cu produse sanitare elevi din clasele terminale care s-au reîntors la şcoală pentru a-şi pregăti examenele.

Elevii din Constanţa, împreună cu sponsorii lor, s-au mobilizat şi au început o campanie de donaţii pentru elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a care au revenit la cursuri pentru a-şi pregăti examenele naţionale astfel încât riscul de infectare cu noul coronavirus să fie redus. 

Campania de donaţii “Safety kits pentru educaţie“ a reuşit sa îşi atingă misiunea si a acumulat fonduri suficiente din comunitate pentru achiziţionarea a 2.000 de kituri de protecţie împotriva COVID-19. Aceste kituri conţin măşti şi dezinfectant şi vor fi livrate elevilor din anii terminali din judeţul Constanţa. 

„Suntem recunoscători comunităţii constănţene pentru modul în care a răspuns apelului nostru. Asta ne arată că demersul nostru a avut fundament. Educaţia se poate face doar în condiţii de siguranţă şi confort psihologic. Odată cu ridicarea restricţiilor, elevii se vor reîntoarce la şcoală, vor ieşi din casa mai des, fie si pentru a se relaxa înainte de examene. Pentru toate acestea, trebuie sa ne asiguram că îi ţinem sănătoşi, atât fizic cat şi psihic. Prin implicarea tuturor, am reuşit, astfel, sa venim în ajutorul a 2000 de tineri din judeţul Constanţa.” susţine Ionuţ Barbu, managerul proiectului „Constanţa - Capitala Tineretului din România”.

Din nefericire, în mediul rural, accesul la echipamentele de protecţie împotriva noului Coronavirus este precar. Cele 2.000 de kituri de protecţie au fost livrate, prin intermediul unităţilor de învăţământ, în sate şi comune precum Lumina, Crucea, Poarta Albă, Dobromir şi multe altele. Astfel, odată cu revenirea la “noua normalitate”, am reuşit să minimalizăm riscul de expunere pentru un sfert din elevii din anii terminali din judeţul Constanţa.

„Suntem mândri de faptul ca am reuşit să achiziţionăm primele 2000 de kituri cu materiale sanitare pentru elevii claselor terminale din mediile dezavantajate, elevi care se vor întoarce la şcoală pentru pregătirea examenelor naţionale. Avem datoria morală de a ajuta elevii să îşi continue parcursul educaţional şi de a le proteja sănătatea. Îndemnăm pe toată lumea, în continuare, să se implice în protejarea tinerilor vulnerabili din comunităţile noastre.” - a declarat Silviu Morcan, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa.

Campania „Safety kits pentru educaţie“ este derulată de echipa „Constanţa –Capitala Tineretului din România“, în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanţa, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, Banca Comerciala Română, Maurer Residence Constanţa, NGM Company, Evonomix, Techir şi Digital Charms.

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite