Educaţie sexuală în şcoli, doar cu acordul părinţilor. Legea, declarată constituţională

0
0
Educaţia sanitară ia locul educaţia sexuală în şcoli
Educaţia sanitară ia locul educaţia sexuală în şcoli

Curtea Constituţională a decis joi că legea prin care „educaţia sexuală” este înlocuită cu "educaţie sanitară” este constituţională. În acest fel, sesizarea depusă de preşedintele Klaus Iohannis a fost respinsă.

Legea declarată constituţională prevede că în şcoli se vor derula programe de educaţie pentru viaţă, inclusiv de educaţie sanitară, pentru prevenirea contractării bolilor cu transmitere sexuală şi a gravidităţii minorelor.doar cu acordul scris al părinţilor sau al reprezentanţilor legali ai copiilor. 

"A respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituţionalitate formulată de preşedintele României şi a constatat că este constituţională, în raport cu criticile formulate, Legea pentru modificarea şi completarea Legii 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului", se arată în decizia CCR.

La începutul lunii iunie, deputaţii au adoptat proiectul prin care este eliminată sintagma „educaţie sexuală” din lege, înlocuind-o cu „educaţie sanitară”. 

Iohannis a atacat actul normativ la CCR, spunând că, prin modul în care a fost adoptat, precum şi prin conţinutul normativ, încalcă Constituţia.

Educație


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri