Educația, actor principal pe scena Teatrului Național la GALA SuperTeach 2023

0
Publicat:

Actori cunoscuți pun în scenă impactul mentalității deschise  asupra școlii. Gala SuperTeach 2023 îi invită pe părinți să participe la procesul de modernizare a educației

Gala Super Teach 2023 Sursa foto Institutul Dezvoltării Personale
Gala Super Teach 2023 Sursa foto Institutul Dezvoltării Personale

SuperTeach este despre super-educație, în triunghiul copil-profesor-părinte

Profesori, elevi și părinți, alături de reprezentanți ai mediului de afaceri și susținători ai educației din România, se vor întâlni luni, 16 octombrie, la Gala SuperTeach 2023 , ce va avea loc la Teatrul Național București. Evenimentul va celebra implicarea tuturor actorilor importanți în creșterea calității școlii românești și transformarea mentalității în segmentul educației.

Într-un cadru de spectacol, la Gala SuperTeach 2023 vor veni pe scenă elevi, dascăli și părinți care au dovedit că se poate face și o altfel de școală în România, una bazată pe implicare, creativitate și învățare continuă în scopul dezvoltării potențialului fiecărui copil. Actorii Toni Grecu, Mirela Oprișor și Ciprian Nicula vor ”povesti”, prin momente artistice speciale, relația copil - profesor - părinte și impactul școlii asupra fiecăruia dintre ei.   

Evenimentul are ca obiectiv strângerea de fonduri necesare susținerii și creșterii comunității SuperTeach și extinderii proiectului către părinți, ca element cheie pentru întregirea actului educațional:

SuperTeach este despre super-educație, nu despre super-profesor. Iar super-educația se poate face numai dacă toți actorii implicați în creșterea și relaționarea cu copilul sunt parte din aceeași discuție. Am conștientizat nevoia de a-i implica pe părinți ca urmare a implementării programului nostru de transformare organizațională și de mentalitate la prima școală pilot SuperTeach, Școala nr. 28 ”Dan Barbilian” din Constanța. Acolo, am văzut cu adevărat valoarea procesului transformațional și creșterea încrederii copiilor îi ei înșiși, în școală și în potențialul lor, tocmai pentru că părinții au fost parte a acestui proces de schimbare, alături de profesori”, spune Felix Tătaru, președintele Asociației SuperTeach.

Gala SuperTeach Sursa foto Institutul Dezvoltării Personale

SuperTeach: 30.000 de profesori, 500 de evenimente

Asociația SuperTeach înseamnă o comunitate de peste 30.000 de profesori, mai mult de 500 de evenimente dedicate acestora în ultimii cinci ani, 1.050  de profesori absolvenți ai Programului Mentalitate Deschisă în Educație (Outward Mindset), cu impact asupra 300.000 de elevi din întreaga țară.

Obiectivul Asociației este de a moderniza sistemul de învățământ de jos în sus, pornind de la profesori, cei care modelează și influențează mii de copii pe parcursul vieții lor. Totodată, cu ocazia Galei SuperTeach 2023, Asociația își deschide porțile și către părinți pentru a întregi triunghiul copil  - profesor - părinte, atât de important pentru transformarea și modernizarea școlii românești. Astfel, începând din această toamnă, în cadrul Asociației, vor fi dezvoltate forme de sprijin și de inspirație și pentru părinți, nu doar pentru dascăli.

Calendarul evenimentelor și cursurilor pentru părinți și profesori

Părinții și profesorii interesați sunt invitați în această toamnă să ia parte la evenimente sau cursuri care au ca obiectiv tocmai transformarea relației părinte-copil-profesor și creșterea calității educației românești printr-o schimbare de mentalitate. Astfel, pe 18 noiembrie, va avea loc Conferința SuperTeach București, la care sunt așteptați 1000 de dascăli și părinți, iar pe 9 decembrie, SuperTeach ajunge la Bacău.

Totodată, SuperTeach anunță, la acest început de an școlar, demararea unui parteneriat cu Ministerul Educației, prin care Programul de Mentalitate Deschisă în Educație va ajunge în liceele din toată țara, prin Proiectul ROSE - Romania Secondary Education Project. Programul se adresează tuturor profesorilor de liceu, indiferent de statutul față de proiectul ROSE.

Despre Asociația SuperTeach

SuperTeach este un proiect inițiat de antreprenori în sprijinul profesorilor și al sistemului de educație preuniversitar.  Misiunea proiectului SuperTeach este ca profesorii să descopere și să dezvolte măreția din fiecare copil. Acest lucru este realizat prin programul „Mentalitatea Deschisă în Educație”, creat de liderul global în schimbare de mentalitate, Arbinger Institute, USA.

Asociația SuperTeach acționează pe 4 direcții:

Evenimente: În cei cinci ani de activitate, au avut loc 51 conferințe în marile orașe ale țării sau online și sute de ateliere pentru profesori. Zeci de speakeri, elite, specialiști în educație și antreprenoriat au inspirat peste 30.000 de profesori și educatori, promovând principii și instrumente ale unei mentalități deschise în educație aplicate la clasă.

Traininguri: 1.050 de profesori SuperTeach selectați dintre participanții la conferințele SuperTeach au absolvit programul de formare „Mentalitate Deschisă în Educație”, realizat în România de Institutul Dezvoltării Personale. Ne propunem să ajungem la peste 20.000 de profesori absolvenți ai programului.

Comunități: În prezent, SuperTeach dezvoltă comunități locale în 24 județe cu ajutorul celor 75 de facilitatori ai programului MDE și o Platformă Digitală de conținut educativ pentru toți profesorii interesați să evolueze în spiritul nevoilor societății actuale.

Școli SuperTeach: În octombrie 2021, Școala nr. 28 ”Dan Barbilian” din Constanța a devenit prima instituție de stat din România în care se implementează un amplu proiect de schimbare de mentalitate. Următoarea școală pilot este Școala “Ștefan cel Mare” din Galați, proiectul urmând să fie replicat în mai multe în instituții de învățământ din țară.

Celor 4 co-fondatori ai proiectului - Felix Tătaru (inițiator), Dragoș Anastasiu, Cristina Gheorghe și Alexandru Ghiță - li s-au alăturat încă din primul an (2017) și Felix Pătrășcanu, Andy Szekely și Părintele Constantin Necula. Asociația SuperTeach este rezultatul parteneriatului dintre Romanian Business Leaders (RBL), Institutul Dezvoltării Personale (IDP) și Grupul Educativa.

Mai multe detalii despre SuperTeach pot fi regăsite pe site-ul oficial și pe pagina de Facebook a asociației. Profesorii pot găsi resurse utile și pe grupul de Facebook SuperTeach.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite