Două burse de 19.000 de euro anual la Şcoala Americană din Bucureşti pentru elevii de top din clasa a VII-a şi a VIII-a

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Burse pentru elevii talentaţi, dar fără bani, la Şcoala Americană din Bucureşti  FOTO aisb.ro
Burse pentru elevii talentaţi, dar fără bani, la Şcoala Americană din Bucureşti  FOTO aisb.ro

Elevii de clasa a VII-a şi a VIII-a cu rezultate foarte bune la învăţătură, care vor să studieze la o facultate din străinătate, se pot înscrie pentru cele două burse de studiu, de câte 19.000 de euro anual, oferite de Şcoala Americană Internaţională din Bucureşti, timp de patru sau cinci ani. Aceştia vor obţine la final diploma de Bacalaureat Internaţional, recunoscută de universităţile de top din lume.

Anul acesta, Şcoala Americană Internaţională din Bucureşti a anunţat că oferă două burse pentru anul şcolar 2013-2014, pentru care pot candida elevi cu rezultate şcolare foarte bune din clasele a VII-a şi a VIII-a, până pe 28 martie, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei.

Bursele oferite de Şcoala Americană Internaţională din Bucureşti acoperă integral taxele de şcolarizare pe parcursul celor patru sau cinci ani de studiu, precum şi costurile activităţilor extra-şcolare. Valoarea anuală a unei burse este de peste 19.000 euro.

Aceste burse ”sunt oferite în fiecare an elevilor care doresc să îşi dezvolte aptitudinile urmând cursurile Bacalaureatului Internaţional, ce le oferă acces la o programă educaţională internaţională şi posibilitatea de a-şi continua studiile în universităţi de top din întreaga lume”, susţin reprezentanţii şcolii private.

Criteriile de selecţie a elevilor

De aceste burse pot beneficia elevi din orice instituţii de învăţământ care demonstrează abilităţi academice remarcabile, nevoia susţinerii din punct de vedere financiar, precum şi implicarea în activităţi extracuriculare, care să facă dovada unui comportament etic.

Câştigătorii burselor pentru cei patru sau cinci ani de studiu vor avea posibilitatea de a se pregăti pentru a obţine diploma Bacalaureat Internaţional în urma programului desfăşurat pe parcursul claselor a XI-a şi a XII-a.

Diplomă de Bac internaţional

”Bacalaureatul Internaţional reprezintă unul dintre cele mai riguroase cursuri pre-universitare şi se bazează pe un model universal ce cuprinde multiple elemente educaţionale specifice mai multor ţări”, se mai arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, toţi bursierii absolvenţi ai Şcolii Americane Internaţionale din Bucureşti care au obţinut o astfel de diplomă au fost acceptaţi cu bursă totală sau parţială de către universităţi de top din Europa, America de Nord sau Australia.

De asemenea, reprezentanţii şcolii spun că elevii interesaţi de aceste burse sunt invitaţi, împreună cu părinţii în data de 13 martie, la o sesiune de informare, pentru a obţine datele cu privire la programul de burse.

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite