Dezvăluiri despre excesele studenţilor de la universităţile de elită Oxford şi Cambridge: nuditate, beţii şi bătăi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colegiul Sidney Sussex din cadrul Universităţii Cambridge, Marea Britanie, în topul rapoartelor de disciplină ale Poliţiei                                                                                                               Foto:sid.cam.ac.uk
Colegiul Sidney Sussex din cadrul Universităţii Cambridge, Marea Britanie, în topul rapoartelor de disciplină ale Poliţiei                                                                                                               Foto:sid.cam.ac.uk

În ultimii doi ani, în cadrul colegiilor universităţilor din prestigiosul Russel Group - Oxford şi Cambridge au fost înregistrate sute de incidente cauzate de consumul excesiv de alcool, iar unele au necesitat intervenţia poliţiei pentru a potoli studenţii, arată un raport publicat de Telegraph.

Studenţii cu chef de viaţă înrolaţi în colegiile universităţilor britanice de prestigiu, precum Oxford şi Cambridge, au fost amendaţi cu peste de 14.000 de lire şi pedepsiţi cu sute de ore de serviciu în folosul comunităţii, în ultimii doi ani, pentru greşelile făcute la beţie, potrivit The Telegraph.

De exemplu, un tânăr membru al unui club de yachting de la colegiu a alergat dezbrăcat într-un supermarket din centrul oraşului şi ca atare membrilor clubului li s-a interzis consumul de alcool la viitoarele adunări.

Alţii au fost pedepsiţi pentru că vomitau, urinau şi aruncau cu bere şi sos de curry într-un restaurant.

Astfel de incidente sunt incluse în sutele de rapoarte de disciplină întocmite din 2010, pentru studenţi din 15 colegii universitare britanice. Întâmplările dau o pată de culoare în istoria universităţilor de elită, care au format şi educat 41 de prim-miniştri, inclusiv David Cameron, premierul Marii Britanii.

În timp ce poliţia i-a amendat, cei din conducerea colegiilor au dat pedepse mai creative, cum ar fi excluderea studenţilor din echipa de rugby, obligându-i să poarte emblema oii negre a societăţii.

Cambridge Sidney Sussex, record de ”nebunii”

Cei mai „sălbatici“ studenţi sunt la Cambridge Sidney Sussex, susţine Telegraph. Recordul lor este de 44 de rapoarte şi incidente, printre care arderea pocnitorilor la patru dimineaţa şi  un joc prin care studenţii aruncă cu monezi în paharele celorlalţi colegi, care sunt nevoiţi să le bea dacă nimeresc.

Colegiul vechi de 500 de ani a investigat o plângere conform căreia un student a ameninţat şi a fost agresiv, în stare de ebrietate, cu un membru al staff-ului.

Clubul de yachting a avut numeroase probleme cu autorităţile. Studenţii din anii terminali au fos daţi afară după ce s-au îmbătat crunt la o cină formală, iar unul dintre ei a căzut în propria vomă.

Nici echipa de rugby a colegiului n-a fost mai prejos. 12 studenţi s-au urcat pe mese într-un restaurant şi au aruncat cu bere şi curry în ceilalţi clienţi ai restaurantului.

Limitele decenţei, relative

Petrecerea a ajuns şi la colegiu, unde au fost interogaţi de poliţişti. Colegiul a investigat mai târziu acuzaţii potrivit cărora ar fi aruncat cu o sticlă de cidru într-un ospătar. ”Aparent, studenţii nu şi-au dat seama că depăşiseră limitele decenţei”, scria în raport.

Într-o altă întâmplare, a fost chemată poliţia după ce doi studenţi au rupt o masă dintr-un bar şi au fost acuzaţi că au urinat în grădina directorului.

Un student mai puţin norocos a fost trimis la spital, chiar din prima seară la colegiu, după ce a fost răpus de o ţepuşă din gardul pe care încerca să se urce ca să ajungă înapoi în colegiu.

Gafe din cauza alcoolului la Oxford

La colegiul Mertor din cadrul Universităţii din Oxford studenţii au fost acuzaţi de „comportament dăunător sub influenţa alcoolului“, dar au fost şi acuzaţi că i-au implicat în scandal pe cei de la ”The Myrmidons”, o societate de gurmanzi formată în anul 1865.

Reprezentanţii cunoscutelor centre universitare au tras linie şi au explicat incidentele prin vechiul proverb care spune că nu există pădure fără uscături, mai ales când vorbim de comunităţi mari de studenţi.

”În cadrul universităţilor Cambrigde şi Oxford sunt mii de elevi tineri, nu e chiar o surpriză că incidente stupide şi necorespunzătoare să aibă loc. Când exagerează, suportă consecinţele”, a explicat purtătorul de cuvânt al Universităţii din Oxford.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite