Decretul privind reducerea normei didactice pentru profesorii cu vechime de 25 de ani, semnat de preşedinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
A fost modificat alineatul 4 din Legea Educaţiei privind norma personalului didactic cu vechime de peste 25 de ani
A fost modificat alineatul 4 din Legea Educaţiei privind norma personalului didactic cu vechime de peste 25 de ani

Profesorii din învăţământul preuniversitar care au gradul I şi peste 25 de ani vechime în sistem primesc bani pentru orele suplimentare, acum neplătite, după ce preşedintele ţării, Klaus Iohannis, a semnat decretul privind modificarea alineatului 4 al articolului 262 din Legea Educaţiei Naţionale nr.1/2011.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul prin care modifică alineatul din Legea Educaţiei naţionale care prevede că  norma personalului didactic cu o vechime în învăţământ de peste 25 de ani, cu gradul didactic I, şi cel din corpul profesorilor mentori se poate reduce cu 2 ore săptămânal, fără diminuarea salariului.

"Articolul respectiv se referă la toţi profesorii din învăţământul preuniversitar care au gradul I şi peste 25 de ani vechime în învăţământ, care aveau dreptul să lucreze 16 ore, deşi norma didactică era de 18 ore. Aceşti profesori nu erau plătiţi pentru a şaptesprezecea şi pentru a optsprezecea oră, deci cele două ore pe care le făceau, le făceau gratuit", a explicat, potrivit Mediafax, senatorul PSD Liviu Pop, iniţiatorul modificării legii.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite