Consiliul Naţional al Elevilor, apel la compasiune: Acel coleg clasificat de ceilalţi drept  tocilarul clasei, antisocialul, neînţelesul poţi fi chiar tu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Naţional al Elevilor a lansat un mesaj în care face apel la acceptare şi incluziune faţă de elevii timizi, introvertiţi, care sunt excluşi, de cele mai multe ori, de restul grupului.

Consiliul Naţional al Elevilor a lansat un apel, pe Facebook, pentru toţi elevii, transmiţându-le că cei care sunt diferiţi trebuie acceptaţi şi trataţi cu respect şi compasiune. 

„Dragă elevule,

Suntem convinşi că îl cunoşti. L-ai văzut cel puţin o dată pe holul şcolii tale, ori poate zilnic, în clasa ta, însă nu v-aţi vorbit niciodată. Este acel coleg timid, care nu e integrat în vreun grup de prieteni, care vorbeşte arareori despre starea sa de spirit, un coleg clasificat de către ceilalţi drept „tocilarul clasei", „antisocialul", „neînţelesul". El nu are telefon de ultimă generaţie şi nici haine la modă. Este marginalizat de unii pentru că este introvertit, tăcut, iar nimeni nu cunoaşte de fapt ce zace în sufletul său.

Acel coleg ai putea fi chiar tu. Mâine, când se sună de intrare, salută-l, zâmbeşte-i. Haideţi să arătăm că şcoala din România poate fi una clădită pe o valoare de care, uneori, uităm: compasiunea.

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite