CLASA PREGĂTITOARE 2013 Părinţii trebuie să bifeze pe cererea de înscriere trei şcoli unde vor să-şi dea copiii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Majoritatea cererilor nesoluţionate nu aveau completate ambele opţiuni şi au ajuns în etapa a doua, conform inspectorului general din judeţul Prahova       FOTO: Arhiva Adevărul
Majoritatea cererilor nesoluţionate nu aveau completate ambele opţiuni şi au ajuns în etapa a doua, conform inspectorului general din judeţul Prahova       FOTO: Arhiva Adevărul

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, le recomandă părinţilor să treacă pe formularul de înscriere a copiilor la clasa pregătitoare nu doar o şcoală dorită, ci să completeze toate cele trei opţiuni, pentru a elimina riscul ca o parte dintre elevi să rămână nedistribuiţi şi în a doua etapă de înscriere în învăţământul primar (8-17 mai). Peste 3.000 de cereri au fost depuse în primele două zile.

UPDATE 17:25 -Ministerul Educaţiei Naţionale a centralizat până vineri, 10 mai, ora 12.00, 3.826 de cereri de înscriere în clasa pregătitoare. Dintre acestea, 3.029 reprezintă cereri pentru copiii care împlinesc 6 ani până la 1 septembrie 2013, iar alte 797 pentru aceia care împlinesc 6 ani după 1 septembrie 2013. În aplicaţia de înscriere online au fost introduse, până în prezent, 52 de cereri. Dintre acestea, 29 au fost validate la secretariatele unităţilor de învăţământ.


Măsura anunţată de oficiali vine după ce, în prima etapă de înscrieri în clasa pregătitoare şi în clasa întâi, peste 700 de copii au rămas pe dinafară, în special fiindcă părinţii nu au trecut decât o şcoală pe cerere, în loc să completeze cele două opţiuni disponibile

„Ministrul le precizează părinţilor să completeze pe formularul de înscriere nu doar o opţiune, ci trei, pentru a elimina riscul ca o parte dintre copii să rămână nedistribuiţi şi în a această etapă“, se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.

Inspectorul şcolar general Victor Toma, din judeţul Prahova, unde au rămas 50 de cereri de înscriere la pregătitoare nesoluţionate după prima etapă, a explicat pentru adevarul.ro că în majoritatea acestor cazuri părinţii nu au completat şi cea de-a doua opţiune din cerere. 

La înscrierea din etapa I, părinţii aveau de completat numele a două şcoli unde doresc să îşi dea copilul, pentru a se asigura că prind un loc.

„Acum, părinţii au trei opţiuni de completat, iar repartizarea se face computerizat pe locurile rămase libere. Dacă rămân copii pe dinafară şi după încheierea celei de-a doua etape, atunci intervenim pentru fiecare caz în parte“, a spus inspectorul Toma.

Cererile tip pentru înscrierea în învăţământul primar, atât la clasa pregătitoare cât şi la clasa I pot fi luate de pe site-urile inspectoratelor şcolare.

Cerere Tip Clsprg 2013 Etapa II

Peste 3.000 de cereri depuse în primele două zile

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a centralizat până joi, 9 mai, ora 20.00, 3.231 de cereri introduse în a doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2013-2014, se arată într-un comunicat MEN.

Dintre acestea, 2.560 reprezintă cereri pentru copiii care împlinesc 6 ani până la 1 septembrie 2013, iar alte 671 pentru aceia care împlinesc 6 ani după 1 septembrie 2013. În aplicaţia de înscriere online au fost introduse, până în prezent, 44 de cereri. Dintre acestea, 24 au fost validate la secretariatele unităţilor de învăţământ.

A doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare este destinată copiilor care fie nu au fost înscrişi în prima etapă, fie nu au putut fi repartizaţi pe locurile pentru care au optat. Opţiunile pot fi făcute numai pentru acele unităţi de învăţământ unde mai există locuri disponibile, conform datelor furnizate de inspectoratele şcolare.

Peste 73.000 de locuri libere în etapa a doua

La finalul primei etape de înscrieri a copiilor în clasa pregătitoare, respectiv în clasa I, Ministerul Educaţiei a centralizat 163.743 de cereri depuse de părinţi.

Pentru faza a doua a înscrierii, au rămas disponibile 73.292 de locuri şi 746 de cereri nesoluţionate la nivel naţional, a anunţat ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, care a adăugat că ”niciun copil nu va fi respins”.

Pe 24 mai vor fi afişate listele finale cu toţi copiii înscrişi la pregătitoare şi clasa I. Acestea vor putea fi consultate atât la aviziere şi pe site-urile şcolilor, cât şi pe ale inspectoratelor şcolare judeţene.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite