Cele mai folosite motoare de căutare educaţionale pentru elevi, studenţi şi profesori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Motoarele de căutare educaţionale uşurează munca studenţilor. FOTO: govtech.com
Motoarele de căutare educaţionale uşurează munca studenţilor. FOTO: govtech.com

Motoarele de căutare educaţionale sunt utile pentru elevii şi studenţii care vor să facă o temă  sau pentru profesorii care caută materiale pentru a pregăti un proiect de lecţie. În comparaţie cu folosirea motorului de căutare Google acestea restrâng informaţia de pe Internet, astfel încât site-urile găsite să fie cele relevante pentru utilizator.

Motoarele de căutare educaţionale îţi dau rezultate în funcţie de cuvintele-cheie introduse şi după istoricul căutărilor utilizatorului pe Google. 

„Recomand căutarea pe motoarele de căutare educaţionale mai ales pentru protecţia minorilor pe Internet. Acestea au o inteligenţă de căutare mai mare decât motorul Google şi au astfel, capacitatea de a exclude din căutare site-urile care folosesc cuvinte-cheie utilizate de cei care caută material didactic însă nu au conţinut pe educaţie”, susţine Marian Popescu, specialist IT.

Mai jos este o selecţie a motoarelor de educaţionale folosite de către studenţi, elevi şi profesori din toată lumea. 

1) Google Scholar

Google Scholar este o ramură a Google şi este axată pe căutări educaţionale. Cei interesaţi pot găsi studii, cărţi, rezumate şi referate pe o gamă variată de teme, în limba română şi engleză. 

2) ResearchGate

ResearchGate reprezintă un motor de căutare care oferă acces la cărţile şi studiile a 13 milioane de cercetători. Acestea sunt disponibile în mai multe limbi, inclusiv română şi engleză şi acoperă o gamă largă de subiecte, inclusiv protecţia mediului, artă, sănătate, politică şi astronomie.  

3) iSeek Education

iSeek este un motor creat pentru studenţi, profesori şi părinţi şi întregul conţinut este revizuit de către editori. Toată informaţia este de încredere şi provine de la autorităţi publice, universităţi şi site-uri noncomerciale. 

4) Educational Resources Information Center (ERIC) 

Motorul ERIC este gestionat de către Departamentul de Educaţie al Statelor Unite şi este destinat căutării academice. Utilizatorii pot găsi peste 1.3 milioane de articole, cărţi, volume de conferinţă, documente de politici publice.

5) RefSeek

RefSeek este altă unealtă online care oferă rezultate de încredere, fiind potrivit pentru căutare generală de informaţii şi documente publicate. 

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite