Cele mai ciudate întrebări de la interviurile de admitere la Oxford

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anul trecut, peste 17.000 de candidaţi au aplicat pentru cele aproximativ 3.100 de locuri ale Universităţii Oxford   FOTO: Shutterstock
Anul trecut, peste 17.000 de candidaţi au aplicat pentru cele aproximativ 3.100 de locuri ale Universităţii Oxford   FOTO: Shutterstock

"Cât poţi să numeri din trecut?" sau "Au gorilele drepturi?" sunt câteva dintre întrebările-capcană pe care le pot primi candidaţii la celebrele interviuri de admitere la Universitatea Oxford.

Universitatea Oxford este celebră pentru interviurile cu întrebări capcană pe care le pun candidaţilor la admitere. 

Interviul este esenţial pentru admiterea la una dintre cele mai prestigioase universităţi din lume, comisia dorind să vadă cum gândeşti, cum te descurci în situaţii neaşteptate şi aparent lipsite de sens.

Directorul departamentului de admitere de la Oxford, Samina Khan, spune că întrebările-capcană deschid conversaţiile academice între candidat şi comisie, scrie the Telegraph.

La rândul său, profesorul britanic Simon Parker, care este stabilit în România de peste 10 ani şi îi ajută pe tinerii români să intre la cele mai bune universităţi britanice, spune că întrebările de genul acestea îi obligă pe candidaţi să îşi gândească atent răspunsul.

"Am avut o elevă care a intrat la Drept şi a fost întrebată la interviu dacă gorilele ar trebui să aibă şi ele drepturi. Studenţii români sunt mai bine pregătiţi pentru aceste interviuri fiindcă sunt obişnuiţi cu testele surpriză la şcoală. Au mai primit întrebări precum "De unde ştii că eu exist?" sau "Spune tot ce ştii despre banane", a exemplificat Parker.

Ziarul britanic The Telegraph a realizat o listă cu întrebări-capcană celebre pe care le-au primit studenţii la aceste interviuri:

  • "Dacă ai inventa un nou instrument muzical, cum ar suna acesta?" – întrebare la specializarea muzică de la Merton College, Oxford.
  • "De ce au animalele dungi?" – biologie, St Anne's College.
  • "Cât poţi să numeri din trecut?" - istorie, Pembroke College
  • Un experiment a arătat că vorbitorii nativi de galeză ţin minte mai greu numere de telefon decât vorbitorii nativi de engleză. De ce? - psihologie, University College


Ultima zi de depunere a dosarelor pentru admiterea la Oxford şi Cambridge a fost pe 15 octombrie, însă celebrele interviuri "Oxbridge" au loc abia în luna decembrie şi tineri din toată lumea, nu numai din Marea Britanie, vor trece prin această încercare. 

Anul trecut, peste 17.000 de candidaţi au aplicat pentru cele aproximativ 3.100 de locuri ale Universităţii Oxford.


”Oxbridge” - joaca elitistă cu mintea elevilor români

VIDEO INTERVIU Profesorul englez care pregăteşte elite româneşti

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite