Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București (POLITEHNICA București) a anunțat disponibile pentru admiterea 2024 aproape 10.000 locuri, în cele două centre universitare din București și Pitești. Câte s-au ocupat deja în etapele de pre-admitere.

Politehnica București a organizat și cursuri gratuite pentru viitorii studenți FOTO: FB/Politehnica
Politehnica București a organizat și cursuri gratuite pentru viitorii studenți FOTO: FB/Politehnica

Politehnica București pune la dispoziția viitorilor studenți mai multe modalități de desfășurare a concursului de admitere, în funcție de facultate și de domeniu. În anul 2024, admiterea în POLITEHNICA București se face, în funcție de strategia fiecărei facultăți:

- prin concurs pe baza rezultatelor la activitățile școlare (dosar);

- concurs cu probe scrise;

- concurs cu probe vocaționale sau concurs mixt.

Sunt 15 facultăți în Centrul Universitar București și șase facultăți în Centrul Universitar Pitești al Universității Politehnica. Modalitatea de desfășurare a concursului este dependentă de facultate și de domeniu. Pentru concursul de admitere se organizează succesiv trei sesiuni:

Sesiunea I – Admitere anticipată (concurs pe baza rezultatelor la activitățile școlare (dosar), concurs cu probe scrise, concurs cu probe vocaționale sau concurs mixt) – etapă care a avut loc deja;

Sesiunea II - Admitere (concurs pe baza rezultatelor la activitățile școlare (dosar), concurs cu probe scrise, concurs cu probe vocaționale sau concurs mixt)  - în desfășurare. Acolo unde este cazul va avea loc și sesiunea III - Admitere-completare (concurs pe baza rezultatelor la activitățile școlare (dosar), concurs cu probe vocaționale sau concurs mixt).

Peste 4.5.00 candidați au fost pre-admiși la Politehnica în 2024

Mii de candidați au fost deja admiși în etape de preadmitere desfășurate în primăvară sau pe baza dosarelor, iar luni, 22 iulie 2024, a fost programată o nouă etapă de admitere în care s-au prezentat să susțină probele scrise absolvenții interesați de una din facultățile la care se susține examen scris.

Admiterea are loc în cele două centre, București și Pitești, în total Politehnica București punând la dispoziție aproape 10.000 locuri, în cele 15 facultăți din Centrul universitar București (Facultatea de Inginerie Electrică (IE); Facultatea de Energetică (Energ); Facultatea de Automatică şi Calculatoare (AC); Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ETTI); Facultatea de Inginerie Mecanică şi Mecatronică (IMM); Facultatea de Inginerie Industrială și Robotică (IIR); Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice (ISB); Facultatea de Transporturi (TR); Facultatea de Inginerie Aerospaţială (IA); Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor (SIM); Facultatea de Inginerie Chimică și Biotehnologii (ICB); Facultatea de Inginerie în Limbi Străine (ILS); Facultatea de Ştiinţe Aplicate (SA); Facultatea de Inginerie Medicală (IM); Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria şi Managementul Afacerilor (AIMA)) și cele șase facultăți din Centrul Universitar Pitești (Facultatea de Științe, Educație fizică și Informatică (SEFI); Facultatea de Mecanică și Tehnologie (MT); Facultatea de Electronică, Comunicații și Calculatoare (ECC); Facultatea de Științe economice și drept (SED); Facultatea de Științe ale educației, Stiințe sociale și Psihologie (SESSP); Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte (TLIA)).

5.000 locuri rămase pentru a doua sesiune de admitere la Politehnică

La facultățile din centrul universitar București au fost diisponibile inițial 5.328 locuri la buget și 1.308 locuri cu taxă, pentru sesiunea a II-a de admitere, aflată în desfășurare, fiind în continuare disponibile 1.289 locuri la buget și 1.311 cu taxă. Cele mai multe locuri rezervate pentru candidații înmatriculați în sesiunea I/I+ sunt la Facultatea de Inginerie Energetică – 404. Cele mai multe locuri libere la buget pentru sesiunea a II-a (în desfășurare) sunt la Facultatea de Inginerie Electronică, telecomunicații și tehnologii informaționale – 205. Alte 138 locuri sunt și la Facultatea de Ingineria Sistemelor, 80 sunt la Calculatoare și tehnologia Informațiilor etc.. De menționat că în centrul universitar București al Universității Politehnica au organizat concurs cu probe scrise Facultatea de Automatică și Calculatoare și Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației.

În Centrul universitar Pitești al Universității Politehnica București, din cele șase facultăți organizează concurs cu probe vocaționale următoarele facultăți: Științe, Educație fizică și Informatică – cu domeniul Educație fizică și sport; Teologie, Litere, Istorie și Arte – cu domeniile Muzică și Teatru și artele spectacolului. Tot la centrul din Pitești, concurs cu probe mixte organizează facultățile: Științe, Educație fizică și Informatică – cu domeniul Sănătate; Teologie, Litere, istorie și Arte – cu domeniul Arte vizuale.

Pentru facultățile din centrul universitar Pitești au fost inițial disponibile 1.243 locuri la buget și 1.767 locuri cu taxă, dintre acestea fiind rezervate pentru candidații înmatriculați în sesiunea I/I+ 617 locuri (toate la buget), astfel că pentru sesiunea a II-a, aflată în desfășurare, au mai rămas 626 locuri la buget și 1.767 locuri cu taxă.

Candidații care s-au înscris la facultăți și domenii pentru care admiterea prin concurs are loc printr-un concurs prin examen scris, concurs cu probe vocaționale, respectiv printr-un concurs mixt au susținut proba scrisă/probele vocaționale în data de 22 iulie 2024. În 23 iulie vor fi făcute publice rezultatele înainte de contestații, în 25 vor fi disponibile rezultatele finale, iar în 28 iulie se va face publică lista candidaților admiși și înscriși după sesiunea a II-a.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite