Când va publica Ministerul Educației ierarhia mediilor la nivel județean. Precizări privind eroarea de marți

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ierarhia de admitere la liceu 2023 va fi publicată la ora 18, potrivit unui anunț al Ministerului Educației.

Admitere liceu / Foto: Arhivă
Admitere liceu / Foto: Arhivă

„Ierarhizarea candidaților se face în ordinea descrescătoare a mediei de admitere (egală cu media notelor obținute la evaluarea națională) și, pentru medii egale, prin aplicarea, în ordine, a criteriilor de departajare, respectiv: nota obținută la proba de limba și literatura română, în cadrul evaluării naționale; nota obținută la proba de matematică, în cadrul evaluării naționale; nota obținută la proba de limba și literatura maternă, dacă este cazul; media de absolvire a claselor V - VIII”, transmite ministerul.

Precizări privind eroarea de marți

Ministerul Educației precizează că au fost identificate neconcordanșțe în aplicația informatică în ceea ce privea ordinea mediilor elevilor, astfel că „a solicitat reprezentanților furnizorului de servicii informatice retragerea ierarhiei pentru verificarea corectitudinii aplicării criteriilor de departajare, respectiv remedierea erorilor și, ulterior, publicarea actualizată”, așa cum a precizat și secretarul de stat, Florian Lixandru.

Marți seară, instituția a publicat ierarhia pe județe a elevilor, dar mediile erau ordonate după media de absolvire a gimnaziului și nu după notele de la română și matematică, care sunt criterii principale de departajare.

Cu toate acestea, se menționează că „nu este afectată integritatea bazei de date și că situația a fost generată de o eroare a algoritmului pentru aplicarea ordinii criteriilor de departajare. De asemenea, menționăm că situația creată nu afectează procesul de completare a opțiunilor și repartizarea computerizată a candidaților, în cadrul admiterii la liceu”.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite