Cadrul legal prin care se poate retrage titlul de doctor, în cazul plagiatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul cadru legal pentru soluţionarea plagiatului
Noul cadru legal pentru soluţionarea plagiatului

Au fost publicate, în Monitorul Oficial, noul cadru legal şi actele normative care ar trebui să soluţioneze afacerea plagiatelor, iar Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare este instituţia care poate propune retragerea titlurilor.

 ”Noul cadru stabileşte că oricine poate să sesizeze Consiliul general al CNATDCU cu privire la un plagiat într-o teză de doctorat. După sesizare, Consiliul general al CNATDCU trebuie sa decidă în termen de 45 de zile dacă este sau nu plagiat. În acest termen, Consiliul general îi cere şcolii doctorale un punct de vedere (pe care trebuie să îl primească în maximum 30 de zile), dar independent şi indiferent de poziţia universităţii Consiliul general al CNATDCU trebuie să decidă dacă este sau nu un plagiat. Decizia este trimisă de către preşedintele CNATDCU către autorul sesizării, autorul tezei şi şcoala doctorală. Toţi aceştia au la dispozitie 10 zile să depună contestaţie pe procedură, iar Consiliul general al CNATDCU are la dispoziţie 10 zile pentru a răspunde la contestaţie. În cazul unui plagiat, preşedintele CNATDCU propune Ministerului Educaţiei retragerea calităţii de conducător de doctorat, retragerea titlului de doctor şi/sau retragerea acreditării şcolii doctorale. În cele din urmă şi în baza propunerii CNATDCU, ministrul Educatiei trebuie să retragă titlul”, arată Hotnews.ro 

Totodată, potrivit sursei citate, CNATDCU este institutia esenţială în retragerea titlurilor, însă componenţa Consiliului Naţional a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare rămâne aceeaşi, la conducerea căreia este  Ioan Aurel Pop, rectorul de la Babes-Bolyai.

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare este instituţia care poate propune retragerea titlurilor, iar ministrul Educaţiei trebuie să retragă titlul.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite