Bacalaureat 2019. A fost publicat baremul de corectare la Limba şi literatura română

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacalaureat 2019. Ministerul Educaţiei a prezentat batermul de corectare pentru primul examen, cel de la Limba şi literatura română.
Bacalaureat 2019. Ministerul Educaţiei a prezentat batermul de corectare pentru primul examen, cel de la Limba şi literatura română.

Bacalaureat 2019. Emoţii mari pentru peste 136.000 de absolvenţi ai clasei a XII-a. Astăzi a început săptămâna examenelor din cadrul testului maturităţii.

Profesorii spun că subiectele au fost accesibile, de dificultate medie şi vor fi rezultate bune. 

Elevii au avut de realizat, la primul subiect, un eseu argumentativ privind pregatirea pentru un discurs si exercitii pe text la prima vedere. Textul la prima vedere a fost „Amintiri de la Junimea din Iasi”, de George Panu.

Subiectul al doilea a fost comun pentru ambele profile: perspectiva narativa dintr-un text de Mihail Sadoveanu, un fragment din „Venea o Moara pe Siret”.

De asemenea, la subiectul 3, elevii au avut de realizat un eseu pe baza unui text apartinand autorilor George Bacovia sau Lucian Blaga pentru profilul Real si Tudor Arghezi sau Ion Barbu la Uman. Un dascăl consideră că subiectele nu sunt pe placul elevilor.  

În ceea ce priveşte primul subiect, elevii au avut de argumentat dacă este nevoie de o pregătire riguroasă pentru a susţine un discurs. Elevii puteau aduce argumente şi din text dar şi din experienţa personală. Textul argumentativ nu este chiar uşor pentru elevi, consideră dascălii. Elevii trebuiau să scrie coerent şi logic şi să respecte structura textului argumentativ: ipoteză, introducere, cuprins şi încheiere.  

Ministerul Educaţiei a publicat şi baremul de corectare pentru examenul de la Limba şi literatura română. 

Subiecte Română BAC - real 

Barem Subiecte Limba Română BAC - profilul real

Subiecte Română BAC - uman 

Barem Română Bac - Uman 

Bacalaureat 2019, sesiunea iunie-iulie, a început astăzi cu testul la Limba şi literatura română. Marţi, 2 iulie, se va susţine proba la Limba şi literatura maternă (maghiară, germană, sârbă, croată, slovacă, turcă, ucraineană şi italiană). 

Miercuri, 3 iulie, Bacalaureat 2019 continuă cu proba obligatorie a profilului, iar ultimul test va joi, 4 iulie, la alegerea profilului.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 8 iulie (ora 12:00). Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00-16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 13 iulie.

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite