Aplici în septembrie şi începi şcoala în ianuarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
alina3

După bacalaureat, apare un hop şi mai mare: admiterea la facultate. Dar ce se întâmplă când nu ştii ce să alegi şi timpul trece, iar perioada înscrierilor se încheie?

Chiar când credeai că nu mai există variante, apare soluţia salvatoare – poţi pleca la o facultate din străinătate începând cu luna ianuarie! Da, da, ai citit bine! Dacă nu ai aplicat la timp sau ai dat bacalaureatul în toamnă şi vrei să mergi la studii în străinătate, dar crezi că este prea târziu ca să îţi mai trimiţi dosarul, atunci trebuie să citeşti în continuare!

Aşadar, după cum cred că ţi-ai dat seama deja, încă există programe la care poti aplica şi oameni care te pot ajuta să faci acest pas în timp util.

Danemarca – învăţământ gratuit

Dacă îţi surâde ideea de a studia într-una din ţările nordice, e bine să ştii că Danemarca este alegerea ideală. Pe lângă faptul că învăţământul este gratuit, şcoala daneză îţi oferă posibilitatea de a pune în practică tot ceea ce înveţi, astfel încât să te pregăteşti efectiv pentru cariera la care ai visat mereu! Fie că eşti pasionat de domeniul IT, fie că visezi să devii expert în marketing, în Danemarca vei avea de unde alege; instituţii de învăţământ precum Business Academy Aarhus, University College of Northern Denmark, ZIBAT Institute of Business and Technology, IBA - International Business Academy, Lillebaelt Academy sau KEA – Copenhagen School of Design and Technology îşi întâmpină studenţii cu o gamă variată de programe, printre care se numără: Multimedia Design and Communication, Software Development, Computer Science, Business Economics and IT şi Marketing Management.

alina1

Olanda – şcoală pe bicicletă

Ce ai zice de o delicioasă gustare specific olandeză servită în pauzele dintre cursuri? Sau, şi mai bine de atât, de o plimbare cu bicicleta în drum spre bibliotecă? Dacă vei alege să studiezi în Olanda, stroopwafels şi pedalatul vor face parte cu siguranţă din programul tău! Pe lângă aceste mici plăceri, este important să ştii faptul că, în Olanda, taxa de şcolarizare este de aproximativ 1840 de euro pe an. În plus, olandezii ţin atât de mult la educaţie, încât oferă şi sprijin financiar tuturor celor care au nevoie de ajutor pentru a-şi definitiva studiile. Aşadar, taxa de şcolarizare poate fi acoperită în totalitate prin obţinerea unui împrumut din partea guvernului olandez. Nu în ultimul rând, munca part-time este încurajată prin oferirea unor burse cuprinse între 250 şi 500 de euro, în funcţie de veniturile obţinute.

alina2

Marea Britanie – lectura de sub umbrelă

Last, but not least – universităţile britanice cu ale lor fascinante campusuri! Cum să nu îţi doreşti să studiezi în Marea Britanie, unde totul te îmbie la învăţat? Bibliotecile impunătoare, sălile de curs şi hub-urile create special pentru relaxare, cantinele din care mereu răsună glasuri tinere – totul este conceput astfel încât să îţi ofere cadrul ideal pentru studiu. Din acest motiv, te invităm să analizezi ofertele unor universităţi precum University of Portsmouth, University of Westminster sau Coventry University. Vei găsi negreşit următoarele programe: Graphic Design, Media and Communications, Criminology, Psychology, Law şi câte şi mai câte!

După cum vezi, ai toate motivele să aplici! Mult succes!

Pentru a aplica, poţi contacta un consilier EDMUNDO.

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite