Adolescentul de „aur absolut“ al României. Este printre cei mai buni elevi geografi ai lumii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un adolescent român s-a clasat pe locul I absolut, cu cel mai mare punctaj, la Olimpiada Europeană de Geografie. Alex Topai este pasionat de geografie, a câștigat și olimpiadele naționale din ultimii ani, iar anul trecut a luat medalia de bronz la Olimpiada Internațională de Geografie.

Lotul României, din care a făcut parte şi Alex Topai, s-a întors cu opt medalii. Foto: Facebook
Lotul României, din care a făcut parte şi Alex Topai, s-a întors cu opt medalii. Foto: Facebook

Alex Topai s-a clasat pe locul I absolut, cu cel mai mare punctaj la categoria seniori la Olimpiada Europeană de Geografie, care s-a desfăşurat la Belgrad.

Alex, care în toamnă va începe clasa a Xll-a la Colegiul Naţional Onisifor Ghibu din Oradea, este îndrumat de profesoara Camelia Timofte, şi nu e la prima reuşit. În ultimii ani, a câştigat toate olimpiadele naţionale iar anul trecut a luat şi medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Geografie, unde a fost cel mai mic din lot, şi unde a concurat cu 208 tineri pasionați de geografie din 54 de țări.

La Olimpiada Europeană organizată acum, la Belgrad, România a fost reprezentată de două echipe care au adus acasă patru medalii de aur, trei medalii de argint și una de bronz.

image

Seniorii au fost: Topai Alex - Colegiul Național „Onisifor Ghibu” Oradea, medalie de aur și cel mai mare punctaj, profesor coordonator Timotei Camelia; Bratu Mihai Alexandru - Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” Tg. Jiu, medalie de aur, profesor coordonator Vasile Zaharia; Papirowski Svenja Alexia - Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” București, medalie de argint, profesor coordonator Nedelea Dorina şi Dumitrescu David Mihai - Colegiul Național „Carol I” Craiova, medalie de argint, profesor coordonator Ciobanu Maria.

Echipa juniorilor a fost formată din  Drăguț Ștefan Cristian - Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” București, medalie de aur şi cel mai mare punctaj, profesor coordonator Petculescu Diana; Balan Iustin - Colegiul Național „Garabet Ibraileanu” Iași, medalie de aur, profesor coordonator Dumitrașcu Bogdan; Dulgheru Cosmin Ioan - Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad, medalie de argint, profesor coordonator Cristina Oprea respectiv Tiplic Paul Ioan - Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu, medalie de bronz, profesor coordonator Ana Marinescu.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite