Admitere Facultate 2015. Câte locuri au la licenţă universităţile de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Admitere facultate 2015. FOTO: Mediafax
Admitere facultate 2015. FOTO: Mediafax

Admitere Facultate 2015. Universitatea cu cele mai multe locuri la licenţă este "Babeş-Bolyai" din Cluj, iar pe locul al doilea la numărul de locuri oferite la licenţă este Universitatea din Bucureşti, potrivit datelor Ministerului Educaţiei, care a publicat pe edu.ro documentele şi hotărârea de guvern care aprobă numărul de locuri la universităţile de stat.

Ministerul Educaţiei a publicat pe site-ul oficial hotărârea de guvern prin care se aprobă numărul maxim de studenţi ce pot fi şcolarizaţi în universităţile de stat, la studiile de licenţă. Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj are cele mai multe locuri, 18.437 la număr. Următoarea pe listă este Universitatea din Bucureşti cu 11.261 de locuri, cele mai multe, 1.000 la număr, fiind la Facultatea de Drept. Universitatea "Al.I. Cuza" din Iaşi are 9.375 de locuri, iar una din facultăţile cu cele mai multe locuri este cea de Informatică, probabil cea mai căutată specializare pe piaţa muncii la ora actuală.

O altă meserie pentru care se găsesc imediat locuri de muncă este medicina. Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" poate şcolariza maximum 2.290 de studenţi, dintre care 1.266 la medicină generală.

Academia de Studii Economice poate şcolariza maximum 6.535 de studenţi, iar specializările cu cele mai multe locuri sunt Management (600), Administrarea afacerilor (500), Finanţe Bănci (500) şi Contabilitate (550).

Nu în ultimul rând, la Politehnica din Bucureşti sunt 6.315 locuri, iar la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) sunt 1.450 de locuri, dintre care 300 sunt la specializarea Ştiinţe ale comunicării.

Hg 2015 Anexele 2-7 Structura Univ Programe Licenta

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite