Academia SRI îşi reclamă alţi şapte doctori pentru plagiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

Academia Naţională de Informaţii Mihai Viteazul a reclamat un nou lot de şapte persoane cărora le-a conferit titlul de doctor, cei şapte fiind suspectaţi de plagiat.

Concret, Academia Naţională de Informaţii a făcut sesizările la Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), transmite pressone.ro.

Printre cei reclamaţi în acest lot se numără Daniel Andrei Moldoveanu − fost consilier de stat al preşedintelui Traian Băsescu şi fost şef al Comunităţii Naţionale de Informaţii, Toma Rus – fost şef al Direcţiei Generale de Combatere a Crimei Organizate din IGPR, şi judecătoarea Corina Jîjîie, fostă şefă a Secţiei Penale de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

Potrivit sursei citate, numărul sesizărilor de plagiat făcute împotriva unor persoane cărora le-a acordat titlul ştiinţific de doctor ajunge, în prezent, la 26. 

Cu toate acestea, doar o singură persoană a rămas fără acest titlu, respectiv judecătoarea Florica Diaconescu, notează sursa citată. 

Procesul prin care Comisia de Etică verifică toate tezele de doctorat nu s-a încheiat astfel că în luna ianuarie 2019 va fi reclamat la CNATDCU un alt lot de plagiatori.

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite