Academia Română şi-a ales prin vot secret noi membri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul Irinel Popescu a fost ales, marţi, prin vot secret membru corespondent la Secţia de Ştiinţe Medicale, iar Daniel Daianu şi Lucian Albu au fost aleşi membri titulari ai Academiei Române. De asemenea, Monseniorul Vladimir Ghika şi Petre Pândrea au fost aleşi membri post-mortem ai Academiei Române, potrivit Hotnews.

Decizia a fost luata înainte de şedinţa de prezidiu a Academiei Române, unde Irinel Popescu, profesor la Clinica de Chirurgie Generala Fundeni în cadrul UMF "Carol Davila", urma să candideze din nou la poziţia de membru corespondent al Academiei Române. El a mai candidat pe 28 martie pentru acelaşi post, dar a fost respins.

Potrivit Statutului Academiei, „persoanele care ocupă funcţii de demnitate publică în stat sau care sunt conducători de partid nu pot candida pentru alegerea ca membri ai Academiei Române în perioada exercitării mandatului".

El  a declarat în octombrie pentru Hotnews că i s-a propus să candideze pe postul de senator în Sectorul 4, pe locul rămas vacant ca urmare a demisiei lui Dan Voiculescu, dar a refuzat. „Doresc să declar ferm şi fără niciun fel de îndoială că nu intenţionez şi nu voi candida pe acest loc de senator disponibil în momentul de faţă”, a afirmat Irinel Popescu.

Popescu s-a retras din funcţiile de vicepreşedinte PC şi de preşedinte al organizaţiei PC Bucureşti, potrivit unui comunicat de presă transmis de conservatori pe 15 octombrie.

Noii membri ai Academiei Române:

Membri titulari

  • Lucian Liviu Albu – Secţia de Ştiinţe economice, juridice şi sociologie
  • Daniel Daianu – Secţia de Ştiinţe economice, juridice şi sociologie


Membri corespondenţi

  • Prof. univ. Irinel Popescu – Secţia de Ştiinţe medicale


Membri post-mortem

  • Monseniorul Vladimir Ghika
  • Petre Pandrea

Scrisoare deschisă către Academia Română

Asociaţia Ad Astra, dedicată comunităţii oamenilor de ştiinţă români, cere conducerii Academiei Române, printr-o scrisoare deschisă, ca procesul alegerii noilor membri să fie unul cât mai transparent.

Educație



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite