VIDEO Scrisoarea otrăvită pentru Obama a fost trimisă de sosia lui Elvis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suspectul Kevin Curtis a fost arestat miercuri dimineaţa de la domiciliu de către agenţii speciali FBI. FOTO: AP
Suspectul Kevin Curtis a fost arestat miercuri dimineaţa de la domiciliu de către agenţii speciali FBI. FOTO: AP

Suspectul care ar fi trimis scrisori cu ricină unor oficiali americani, printre destinatari fiind şi preşedintele Barack Obama, credea că prin faptele sale dezvăluie o conspiraţie a unei organizaţii de trafic de părţi ale corpului uman care erau vândute pe piaţa neagră. Bărbatul era un mare fan al cântăreţului Elvis Presley şi îl imita adesea în spectacolele sale, numele lui de scenă fiind KC – aceeaşi semnătură potrivit scrisorilor cu ricină.

Paul Kevin Curtis, în vârstă de 45 de ani, a fost arestat miercuri la domiciliul său din Corinth, Mississippi, a declarat FBI, potrivit publicaţiei „USA Today“.

Bărbatul este acuzat că a trimis în această săptămână scrisori cu ricină către preşedintele Barack Obama şi senatorului republican Roger Wicker din Mississippi. Scrisorile au ajuns la destinatari la doar o zi după atentatul cu bombe din Boston.

Kevin Curtis

Keneth Curtis, aşa cum a fost identificat de FBI, a mai trimis anterior mai multe scrisori senatorului Wicker. Personalul biroului său au alertat autorităţile cu privire la frecvenţa corespondenţei sale, ceea ce a dus la descoperirea scrisorii cu ricină, informează publicaţia „The Daily Mail”.

Familia americanului este încă şocată de gestul lui extrem şi de vestea arestării. Verişoara lui Keneth, Ricky Curtis, l-a descris drept un „super artist de divertisment” care se îmbrăca adesea precum Elvis şi mulţi alţi cântăreţi atunci când era pe scenă. Ricky a povestit cum verişorul ei a scris despre problemele sale, apărute în urma unei  afaceri eşuate şi cum se simţea nedreptăţit de autorităţi.

Un cont de Facebook cu numele „Kevin Curtis Live (KC)”, despre care se crede că aparţine suspectului, are publicate mai multe postări care oferă detalii despre o conspiraţie a unor indivizi care fac trafic cu părţi din corpul omenesc. „Mă aflu în prima linie a unui război secret. Un război care generează miliarde de dolari pentru mafia coruptă care are legături cu diferite organizaţii şi oameni”, a scris marţi pe pagina de Facebook autorul postărilor.

Am cheltuit mai mult de 130.000 de dolari pe taxele legale în ultimii 13 ani şi jumătate”, adaugă posesorul contului de Facebook. „Ei mi-au ars casa, mi-au ucis câinii, pisica, iepurele, mi-a aruncat în aer maşina mea Plymouth Valent. Mi-au distrus căsnicia, m-au distras de la cariera mea, m-au urmărit, m-au spionat, au intrat în casa mea, mi-au luat computerele, m-au arestat de 22 de ori”, şi-a vărsat furia Kevin Curtis.

În aceeaşi zi, bărbatul a postat o fotografie a unui pistol, comentariul imaginii fiind „Salută-l pe noul meu prieten”.

Kevin Curtis

Mesajele transmise prin intermediul reţelei de socializare fac referiri la o conspiraţie despre care americanul pretinde că a descoperit-o atunci când lucra pentru un spital local, între 1998-2000. Curtis spunea că a găsit „un frigider plin de părţi ale corpului uman dezmembrate şi organe învelite în pungi din plastic, în morga celei mai mari organizaţii de asistenţă socială - a unui oraş care nu este metropolă - din Statele Unite ale Americii”.

Marţi a fost postat un mesaj legat de un articol despre o iniţiativă a unei organizaţii de caritate, alături de comentariul: „Acesta este KC & aprob acest concept!”

Ambele scrisori trimise senatorului Wicker şi preşedintelui Obama purtau aceeaşi semnătură: „Eu sunt KC şi aprob acest mesaj”.

Ricina granulată descoperită în conţinutul scrisorilor prezenta un grad scăzut de toxicitate, cu mai puţin de 1%, potrivit autorităţilor americane.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite