VIDEO Preşedintele SUA recunoaşte că s-a lăsat de fumat de teama nevestei sale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o înregistrare făcută publică de CNN, preşedintele american Barack Obama recunoaşte că s-a lăsat de fumat de teama nevestei sale. Liderul american a fost surprins făcând această afirmaţie în apropierea unui microfon uitat deschis, în timpul unei discuţii cu raportorul special al ONU Maina Kiai în cadrul Adunării Generale a ONU.

Pregătit să plece, Obama poate fi auzit întrebându-l pe Kiai dacă a renunţat la fumat. Raportorul ONU răspunde: „Uneori”.

După ce interlocutorul pare să îi întoarcă întrebarea, Obama îi răspunde, în glumă şi cu zâmbetul pe buze: „N-am mai fumat de vreo şase ani. Asta, pentru că mi-e frică de nevastă-mea”.

Totuşi, există unele inadvertenţe în ceea ce priveşte momentul în care Obama s-a lăsat de fumat. În campania electorală din 2008, faptul că Obama s-a lăsat de fumat a făcut presei americane.

Apoi doi ani mai târziu, în decembrie 2010, purtătorul de cuvânt al lui Obama la acea dată, Robert Gibbs, a dezvăluit că preşedintele nu mai fumase de nouă luni. La un mic calcul, ne dăm seama că Obama se lăsase de fumat, potrivit purtătorului său de cuvânt, în iarna acelui an şi nu în 2008, cum se afirmase în campania electorală.

Afirmaţiile lui Gibbs par totuşi să se susţină, pentru că în februarie 2011 Prima Doamnă a Americii, Michelle Obama, a dat asigurări că soţul ei s-a lăsat de fumat de aproximativ un an. În orice caz, nu este vorba despre şase ani, aşa cum i-a spus Obama lui Kiai.

Obama recunoaşte că s-a lăsat de fumat de teama nevestei sale

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite