VIDEO Miting al lui Donald Trump, anulat din motive de securitate. Susţinătorii miliardarului s-au ciocnit cu forţele de poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un eveniment de campanie din Chicago al candidatului republican pentru preşedinţia SUA Donald Trump a fost anulat din cauza temerilor că mulţimea ar putea deveni violentă.

Înainte de începerea evenimentului, la care au participat mii de oameni, în mulţime s-au evidenţiat rapid două tabere: una a susţinătorilor lui Trump şi una a contestatarilor săi. 

Scena a devenit rapid una haotică, participanţii inflamându-se şi strigând mesaje agresive.

Un membru al echipei lui Trump a urcat pe scenă cu o jumătate de oră înaintea evenimentului şi a anunţat că acesta a fost anulat din motive de securitate.

După anunţ, mulţimea a început să scandeze urale şi să se îmbrâncească. Poliţia a intervenit pentru a calma situaţia şi a elibera locul înaintea izbucnirii unor violenţe serioase. Forţele de ordine nu au reuşit, însă, să evite o confruntare violentă cu mulţimea furioasă.

Trump a declarat într-o intervenţie telefonică la MSNBC că s-a întâlnit cu reprezentanţii poliţiei din Chicago. Deşi, personal, crede că era posibil să meargă înainte cu evenimentul, Trump a declarat că a luat „decizia înţeleaptă” de a-l amâna pentru ca toată lumea să fie în siguranţă.

„Pot să fiu sincer cu tine? E mai interesant aşa. Nu e mai bine aşa decât să asculţi un discurs lung şi plictisitor?”, a mai spus Trump în intervenţia la MSNBC.

Poliţia a emis un comunicat de presă în care a precizat că nu i-a cerut niciun moment lui Trump să îşi anuleze evenimentul şi că dispune de forţele necesare de a asigura securitatea în orice situaţie.

Trump calcă pe urmele lui Hitler şi Mussolini

Acesta nu este primul eveniment al lui Trump marcat de violenţe. Pe internet circulă numeroase înregistrări în care susţinători de-ai miliardarului îi scot afară cu forţa pe protestatari, care de cele mai multe ori sunt persoane de culoare. Trump a fost acuzat că încurajează aceste comportamente prin replici precum „scoateţi-i afară” şi „luaţi-i”.

În urmă cu câteva zile, un contestatar de culoare al lui Trump a fost lovit în faţă în timp ce era scos afară cu forţa de la un eveniment de campanie. După incident, atacatorul său a susţinut că comportamentul său a fost unul justificat.

„Da, a meritat-o. Poate data viitoare vom fi nevoiţi să îl ucidem. Nu ştim cine e, poate face parte dintr-o organizaţie teroristă”, a declarat agresorul într-un interviu pentru Inside Edition.

     

Violenţele de la evenimentele de campanie ale lui Trump au atras numeroase comparaţii între susţinătorii săi şi aşa-numiţii purtători de ”cămăşi negre” ai dictatorului italian Benito Mussolini şi „cămăşile brune” ale lui Adolf Hitler, trupe paramilitare prin care cei doi lideri îşi impuneau, cu forţa, mesajele, la începutul ascensiunii lor.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite