VIDEO Câteva mii de persoane au fost evacuate din California în urma celui mai grav incendiu forestier din ultimul deceniu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alte câteva mii de persoane au fost evacuate vineri din calea incendiilor forestiere din California, în timp ce pompierii se luptă zi şi noapte cu focul şi cu vânturile puternice care întreţin unele dintre cele mai agresive flăcări din ultimul deceniu, relatează Reuters.

Vineri, incendiul se întinsese pe o distanţă de aproximativ 62.000 de hectare, care înseamnă aproape jumătate din mărimea oraşului Los Angeles, forţând aproximativ 16.000 de localnici să fugă din calea flăcărilor care, potrivit Departamentului de Sivicultura şi Protecţie Împotriva Incendiilor din California (Cal Fire), au transformat în cenuşă 88 de structuri aflate la doar 150 de kilometri de San Francisco.

Alimentate de temperaturile foarte ridicate, incendiile rivalizează în puterea distructivă cu cele din 2008, a mai precizat Cal Fire. „aceste incendii sunt imprevizibile şi extrem de periculoase. Au ucis oameni, pot luat vieţi. Pot trece prin tine, în jurul tău, peste tot”, a subliniat şeful adjunct al Cal Fire, Scott McLean.

Până acum patru pompieri şi-au pierdut viaţa în lupta cu flăcările din California, de două ori mai mulţi decât în tot anul trecut.

Vânturile mai blânde din ultima perioadă au ajutat pompierii să controlezele focarele mai mici, însă aceştia sunt puşi acum faţă în faţă cu o avertizare de tip „steag roşu”, însemnând că weekendul acesta vântul va creşte în viteză.

Alţi pompieri din 16 state s-au grăbit să ajungă în California pentru a ajuta, în timp ce autorităţile au trimis oficial alte 3.232 de persoane pentru a ajuta la stingerea a două focare mai mari.

Oficialii spun că până în prezent incendiile de pădure din California au distrus 1.567 de locuinţe şi că au ajuns pe al şaselea loc în topul celor mai grave incendii de vegetaţie.

VIDEO CBS / Youtube

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite