Două persoane au murit în incendiile de vegetaţie din California

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendii de vegetaţie în California, SUA Foto: EPA/EFE
Incendii de vegetaţie în California, SUA Foto: EPA/EFE

Doi pompieri au murit în timp ce încercau să stingă un incendiu de vegetaţie care a cauzat evacuarea a zeci de mii de persoane, scrie BBC.

Jeremy Stroke şi un operator de buldozer al cărui nume nu a fost făcut public au murit încercând să oprească incendiul. Trei persoane, o o femeie în vârstă şi strănepoţii eii, sunt daţi dispăruţi, conform San Francisco Chronicle.

În jur de 37.000 de persoane au fost evacuate.

Incendiile din districtul Shasta se intersectează cu vântul puternic şi creează „tornade de foc” care distrug copaci şi maşini, conform oficialilor.

Focul a distrus cel puţin 500 de locuinţe şi ameninţă alte mii de case. Pompierii se luptă cu incendiul, însă doar 5% din incendiu se află sub control.

Incendiul a început luni şi a ars în jur de 19.000 de hectare de pământ, o suprafaţă mai mare decât cea a oraşului San Francisco.

„Vedem vârtejuri de foc, care ar putea fi descrise ca fiind o tornadă. Acest foc a fost amplificat de vântul puternic şi a distrus copaci, a mutat automobile şi părţi din străzi”, a declarat Ken Pimlott, şeful Cal Fire, departamentul de gestiune forestieră şi protecţie împotriva incendiilor din California.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite