VIDEO „Atena goală” ca mesager al păcii: o femeie a făcut Yoga dezbrăcată în faţa forţelor de ordine din Portland

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto captură You Tube
Foto captură You Tube

O femeie purtând doar o mască şi o cagulă s-a aşezat într-o postură Yoga între forţele de ordine şi manifestanţi, în Portland, statul Oregon, unde au izbucnit violenţe şi un sediu al poliţiei a fost incendiat, ca un gest menit să instaureze pacea, după aproape două luni de tensiuni.

Poreclită „Atena”, femeia complet dezbrăcată a apărut printre protestari cu mişcări graţioase şi a început să facă Yoga în faţa forţelor de ordine, într-un gest menit să medieze conflictul dintre cele două tabere aflate în confruntare deschisă.

„Toţi au părut surprinşi şi chiar puţin şocaţi”, a declarat uin fotograf care a asistat la scenă.

La un moment dat forţele de ordine au tras cu bile de piper la picioarele femeii, iar protestatarii au încercat să o apere şi să o adăpostească în spatele unor scuturi improvizate. Femeia însă i-a dat la o parte şi a continuat să-şi transmită mesajul, inclusiv aşezându-se şi desfăcând larg picioarele.

Ofiţerii au părăsit scena după 10 minute, relatează New York Post.

„A fost incredibil de vulnerabilă. Ar fi fost extrem de dureros să fie lovită cu una din acele muniţii”, a mai spus acesta.

Potrivit presei americane, în Portland un astfel comportament este permis, întrucât este considerat unul simbolic, fiind o manifestare a libertăţii de expresie.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite